Morsiamet paljastavat, miten uskomattomin tavoin häät saavat huomionhakuiset läheiset juonimaan ja riitelemään – ”Siskoni ilmoitti, ettei tule häihin, jos isä tulee”

Häitä järjestäessä voi olla vaikeaa miellyttää koko sukua ja lähipiiriä. Morsiamet paljastavat, mistä on aiheutunut draamaa ennen hääpäivää.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Häitä järjestäessä voi olla vaikeaa miellyttää koko sukua ja lähipiiriä. Morsiamet paljastavat, mistä on aiheutunut draamaa ennen hääpäivää.
(Päivitetty: )
Teksti:
Armi Kauppila

Häiden järjestäminen on usein hääparille stressaavaa, mutta ylimääräisiä harmaita hiuksia voi aiheuttaa lähipiirin kinastelu.

Vierasjoukon rajaaminen on monelle hääparille vaikeimpia asioita järjestelyissä.

Pitäisikö kutsua pelkkä lähisuku ja ystävät, vai halutaanko mukaan kaikki mahdolliset kumminkaimatkin? Entä annetaanko lapsiperheille mahdollisuus tuoda jälkikasvunsa mukaan vai pidetäänkö lapsettomat häät?

Mitä tahansa pari päättääkin, joku luultavasti pahoittaa mielensä.

Vanhat riidat ja majoitusjärjestelyt aiheuttavat kitkaa

Julian, 32, häiden alla oli monenlaista draamaa. Hän sopi hieman ennen häitä isänsä kanssa pitkän välirikon jälkeen ja kutsui tämän häihin. Julian sisko kuitenkin loukkaantui pahasti kuultuaan asiasta, sillä sisko ja isä eivät olleet väleissä.

”Siskoni ilmoitti, ettei tule häihin, jos isä tulee. Hän oli myös lähettänyt yhdelle kaasoistani viestin, että jättäydytään porukalla pois häistä.”

Samainen kaaso puolestaan pahoitti mielensä siitä, ettei Julia antanut tämän yöpyä lapsensa, miehensä ja anoppinsa kanssa luonaan häitä edeltävää yötä.

”Kaasoni sanoi, ettei voi jättää lasta anopin hoitoon, koska tälle tulisi eroahdistus. Totesin, että täällä on jo aivan liikaa porukkaa muutenkin.”

Hääpaikka ei miellytä vieraita

Sinkkusukulaisilta Julia ja hänen sulhasensa saivat kuulla valitusta siitä, etteivät kutsut sisältäneet avecia.

”Meidän juhlapaikassamme oli rajallisesti tilaa, ja olimme jo kutsuneet tasan sen verran ihmisiä kuin siellä on tuoleja. Sinkut kuitenkin suuttuivat siitä, etteivät saaneet tuoda seuralaista häihimme.”

Suuri osa Julian sukulaisista valitti myös siitä, että hääpari oli valinnut liian kaukaisen juhlapaikan ja tämä vaikeutti vieraiden saapumisjärjestelyjä.

Jo hääjärjestelyihin liittyvä draama tuntui ensin olevan jo liikaa, mutta Julia päätti, ettei anna sen vaikuttaa itseensä.

”Ajattelin, että perutaan sitten kaikki ja mennään salaa maistraatissa naimisiin. Sitten päätin, että tämä on minun päiväni, ja jos joku loukkaantuu niin loukkaantukoon.”

Ilman kutsua jääneet loukkaantuvat

Yksi melko tyypillinen draaman aiheuttaja on se, että hääpari jättää jonkun kutsumatta.

Minna, 29, kertoo isänsä naisystävän pahoittaneen mielensä siitä, ettei saanut kutsua Minnan ja hänen sulhasensa pienen piirin hääjuhliin.

”Syynä oli lähinnä se, että en kutsu äidinkään miesystävää ja halusin olla tasavertainen molempia vanhempia kohtaan. Kutsumatta jääminen oli kuitenkin hirveä ongelma isän naisystävälle.”

Minnan mukaan hänen isänsä naisystävä uhkasi kieltää myös miestään menemästä häihin. Nainen myös uhosi tulevansa juhliin väkisin. Lopulta Minnan isän oli rauhoiteltava naisystäväänsä, jotta tämä lopettaisi uhkailun.

Toinenkin tuttava sai mielipahaa Minnan ja hänen sulhasensa kutsuvalinnoista. Eräs kaukaisempi tuttu nimittäin loukkaantui, kun ei saanut kutsua. Minna itse oli aiemmin osallistunut yksiin hänen järjestämiinsä juhliin.

”Hän oli päättänyt avoimesti kutsua kaikki tuttunsa. Minulla nyt ei ihan sellaiseen ole varaa, kun kuitenkin itse hääni kustannan.”

Minna yritti selittää tuttavalle, että häät ovat hänen mielestään eri asia kuin tavalliset juhlat, mutta suuttumukselta ei tässäkään tilanteessa vältytty.

Haastatellut morsiamet eivät halunneet esiintyä omilla nimillään.

X