Ostajan opas: Esittelemme kuusi erilaista kameraa videointiin – satsaa myös hyvään mikrofoniin

Jaa kaverilleTilaa Seura
© 123rf
Miten ja minkälaisilla välineillä saa tarkkoja videoita kaikenlaisissa olosuhteissa?

Useimmilla matkapuhelimilla ja pienillä pokkarikameroilla voi tallentaa videokuvaa.

Matkapuhelinta on kuitenkin hankala pidellä hyppysissä, eikä tavallisesta taskukamerastakaan saa videokuvaukseen kovin sopivaa otetta. Pieni kameran heilahdus näyttää videokuvassa maanjäristykseltä, ja jatkuva heilunta tekee katsojat pahoinvoiviksi.

Laadukkaalla videokuvaukseen optimoidulla kameralla saa huomattavasti onnistuneempia tallenteita. Videokamerasta saa tukevan otteen. Luuppietsin tukee kameraa ja helpottaa suuntausta kirkkaassa auringonpaisteessa.

Lisäksi kuvanvakain poistaa kuvasta käden tärinät. Hyvä videokameran vakain vaimentaa heilunnat kaikissa suunnissa. Jopa kävellessä saa kohtalaisen miellyttävää elävää kuvaa.

Tuulisuojattu lisämikrofoni poistaa tuulen aiheuttaman jyrinän

Moninkertainen suurennos eli pitkä zoomi poimii lapsenlapsen kuvaan koulun joulujuhlassa. Hyvin pitkän zoomin hyödyntämiseksi tarvitaan tukeva jalusta.

Monikymmenkertainen zoomi on harvalle kovin tarpeellinen.Paljon hyödyllisempi on avara laajakulma, joka mahduttaa kuvaan koko kuvattavan porukan.

Hyvällä kameralla saa kelvollista kuvaa hämärässä, jossa halpiskamera on lähes sokea.

Ääni on oleellinen osa videota. Yhdysrakenteinen mikrofoni kerää herkästi häiriö- ja käsittelyääniä. Hyvä tuulisuojattu lisämikrofoni poistaa tuulen aiheuttaman jyrinän tehokkaasti äänen laatua heikentämättä.

Varaudu maksamaan lisämikrofonista ylimääräistä vähintään sata euroa. Ota huomioon myös se, että kaikissa kameroissa ei ole liitintää mikrofonille.

Selvitä ennen kameran ostoa akun riittoisuus ja vara-akkujen hinta.

Riittävästi säätöjä

Aktiivikuvaaja haluaa kameraan monipuoliset säädöt. Harvoin kuvaavalle on haittaa liian monista nappuloista.

Pienempi linssin niin sanottu f-luku sekä suurempi ja laadukkaampi ilmaisinkenno merkitsevät parempaa kuvanlaatua hämärässä.

Kuva koostuu pisteistä. Mitä enemmän pisteitä, sitä enemmän yksityiskohtia kuvaan tallentuu. Teräväpiirtoisessa kuvassa on 1280×720 pistettä.

Galleria

X