Näitä asioita suomalaiset pitävät seksikkäinä ─ naisissa ja miehissä eroja: ”Naiset hakevat miehiä monimutkaisempia merkityksiä”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Moni suomalainen pitää katsetta ja hymyä seksikkäinä.
Moni suomalainen pitää katsetta ja hymyä seksikkäinä. © iStock
Suomalaiset pitävät tuoreen tutkimuksen mukaan seksikkäimpinä ominaisuuksina katsetta, hymyä ja luotettavuutta. Eroja oli kuitenkin naisten ja miesten sekä eri ikäryhmien välillä.

Suomalaiset pitävät katsetta, hymyä ja luotettavuutta seksikkäimpinä asioina toisessa ihmisessä, selviää Kaalimadon ja Pohjoisranta BCW:n tutkimuksesta. Tutkimuksen kyselyyn vastasi 1 000 yli 18-vuotiasta suomalaista, jotka kertoivat, mitkä ominaisuudet lisäävät ihmisen seksuaalista vetovoimaa heidän silmissään.

”Hymystä välittyy ystävällisyyttä, empaattisuutta ja positiivista elämänasennetta, ja katseesta puolestaan läsnäoloa, yhteyttä ja turvallisuutta. Kaikki nämä asiat ovat tärkeitä ihmisten välisessä kanssakäymisessä ja siksi ne ovat yleismaailmallisesti vetovoimaa ja kiinnostusta herättäviä ominaisuuksia”, seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen sanoo.

Tutkimuksen mukaan joka kolmas suomalainen arvioi säännöllisesti muiden ihmisten seksikkyyttä.

Miehet arvostavat suloisuutta, naiset huumorintajua ja läsnäoloa

Vaikka katse, hymy ja luotettavuus olivat suomalaisen mielestä seksikkäimpiä ominaisuuksia, tutkimuksessa ilmeni myös eroja naisten ja miesten välillä. Miesten mielestä seksikkäimmät ominaisuudet olivat hymy, suloisuus, katse, luotettavuus ja tyyli. 42 prosenttia miehistä kertoi pitävänsä hymyä seksikkäänä ja 39 prosenttia sanoi syttyvänsä suloisuudesta.

Naiset puolestaan eivät pitäneet suloisuutta tai tyyliä erityisen vetovoimaisina. Sen sijaan he arvostivat eniten katsetta, luotettavuutta, läsnäoloa, huumorintajua, itsevarmuutta, hymyä ja uskollisuutta. Yli puolet piti katsetta seksikkäänä. Myös äänestä sanoi syttyvänsä neljännes naisista.

”Naiset hakevat yleensä miehiä monimutkaisempia merkityksiä kiinnostuessaan toisesta henkilöstä, joten pelkät ulkoiset ominaisuudet eivät välttämättä riitä herättämään naisen kiinnostusta”, Annukka Lavikainen sanoo.

Vanhemmat syttyvät uskollisuudesta, nuoremmat itsevarmuudesta

Myös ikäryhmien välillä on eroja siinä, mitä ominaisuuksia pidetään seksikkäinä. Vanhemmat ihmiset, 55–70-vuotiaat, kertoivat syttyvänsä erityisesti rehellisyydestä, uskollisuudesta ja empatiakyvystä. 38 prosenttia 65–70-vuotiaista kertoi pitävänsä empaattisuutta vetovoimaisena.

Nuoremmat, 18–44-vuotiaat, sen sijaan arvostivat vanhempia enemmän itsevarmuutta. Lähes puolet 18–24-vuotiaista piti itsevarmuutta seksikkäänä.

”Vanhempien ihmisten arvomaailma heijastelee elettyä elämää, jossa esimerkiksi pitkiä parisuhteita on aina pidetty arvossaan. Itsevarmuus saatetaan puolestaan mieltää eri ikäisten keskuudessa hieman eri tavalla – nuorille se saattaa henkiä ennen kaikkea sinut itsensä kanssa olemisesta”, Lavikainen sanoo.

X