Helly Hansenin johtaja tyrmistyi Vastarintaliikkeen natsitakista – Pois myynnistä vaikka lakimiesten avulla

Jaa artikkeli
Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen kannatustuotteena myytäviä takkeja markkinoidaan avoimesti Helly Hansenin tuotemerkillä - yhtiön mukaan ilman lupaa.
Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen kannatustuotteena myytäviä takkeja markkinoidaan avoimesti Helly Hansenin tuotemerkillä - yhtiön mukaan ilman lupaa. © Ruutukaappaus, Kadulle.com
Nettikauppa myy Helly Hansenin takkeja Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen riimutunnuksella ilman valmistajan lupaa.

Ulkoiluvaatemerkki Hally Hansenin Suomen myyntijohtaja Kai Kantanen haluaa Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen kannatustuotteina myytävät ja järjestön tunnuksella varustetut Helly Hansen -takit pois myynnistä.

Vastarintaliikettä lähellä olevan Pohjoinen Perinne ry:n verkkokauppa Kadulle.com myy kahta Helly Hansenin takkia, jotka on varustettu uusnatsijärjestön riimutunnuksella eli ylöspäin osoittavalla nuolella.

”Olen tyrmistynyt. Tuollainen ei todellakaan tue henkilökohtaisia sympatioitani. Missään nimessä Helly Hansen ei kannusta siihen toimintaan, mitä kyseinen järjestö harrastaa”, myyntijohtaja Kai Kantanen sanoo.

Pohjoismainen Vastarintaliike on avoimen uusnatsistinen järjestö, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

Syyskuussa 2016 Helsingin asema-aukiolla järjestetyssä Vastarintaliikeen mielenosoituksessa järjestön jäsen potkaisi sanaharkan jälkeen rintaan miestä, joka kuoli viikkoa myöhemmin sairaalassa. Tekijä tuomittiin kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen.

Tuotteet pois myynnistä lakimiesten avulla

Helly Hansen tekee Kai Kantasen mukaan yritysmyyntiä sekä itse että yhteistyökumppaneidensa kautta. Yhtiöllä on olemassa ohjeet sille, miten ja millaisissa yhteyksissä yhtiön logoa käytetään. Vastarintaliikkeen Helly Hansen -takeista Kantanen kuuli ensimmäistä kertaa, kun Seura kysyi häneltä asiasta.

”Äärijärjestöjen logojen yhdistäminen yhtiön brändiin ei ole linjamme mukaista. Emme halua, että tällaisia tuotteita on myynnissä. En ole kuullut tästä aikaisemmin. Asia ei ole ollut työn alla, mutta nyt lähtee”, Kantanen sanoo.

Helly Hansenilla ei ole Kantasen mukaan ollut Suomessa yhtään tapausta, että yhtiö olisi joutunut puuttumaan nimensä käyttöön.

”Ensimmäiseksi aion ottaa yhteyttä Kadulle.com-verkkokauppaan ja selvittää, mistä sen myymät Helly Hansenin takit on hankittu. Sevitämme parhaillaan, mitä kautta he ovat hankkineet tuotteet, eivät ainakaan meidän kauttamme. Lisäksi asianajajamme selvittää, onko mahdollista saada tuotteita pois myynnistä sivustolta”, Kantanen kertoo.

Verkkokauppa Kadulle.comia pyörittävä Pohjoinen Perinne ry ei vastannut Seuran yhteydenottopyyntöön.

Lue myös:

2 vuotta vankeutta Asema-aukion pahoinpitelystä, jonka uhri kuoli – Veronkierrosta pidempiä tuomioita – Seura.fi 30.12.2016

Lue Suomen Vastarintaliikkeen taustat – aktiiveilla useita tuomioita pahoinpitelyistä – Seura.fi 20.9.2016

Helly Hansen Oy:n Suomen myyntijohtaja Kai Kantanen kertoi Seuralle olevansa tyrmistynyt siitä, että uusnatsijärjestön kannatustuotteita markkinoidaan Helly Hansenin nimellä. © Ruutukaappaus, Kadulle.com

X