Näyttelijä Tommi Korpela: ”Suomalaisessa itsetunnossa on kehittämisen varaa”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Näyttelijäpariskunta Elina Knihtilä ja Tommi Korpela saapuivat Linnan juhliin tyytyväisinä. © PEKKA MUSTONEN/OTAVAMEDIA
Tommi Korpela ja Elina Knihtilä saapuivat Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavastaanotolle hyvillä mielin.

Näyttelijäpariskunta Tommi Korpela ja Elina Knihtilä saapui Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavastaanotolle hyvillä mielin. He ovat juhlineet Linnassa kerran aiemminkin, vuonna 2005, jolloin kutsun sai avovaimo Elina Knihtilä. Nyt kutsun Korpelalle toi todennäköisesti päärooli elokuvassa Ikitie.

Elina Knihtilän puvun Linnan juhliin oli suunnitellut Teemu Muurimäki. © PEKKA MUSTONEN/OTAVAMEDIA

Tommi Korpela löysi montakin ylpeyden aihetta satavuotiaassa Suomessa. Ensimmäiseksi mieleen tuli se, suomalaiset ovat ystävällisiä ja vieraanvaraisia sekä  kovia tekemään töitä.

”Tasa-arvosta kovasti puhutaan, mutta siitäkin voi Suomessa olla ylpeä. Paljonhan tehtävää silläkin saralla on, mutta olemme kuitenkin siinä paljon pidemmällä kuin monessa muussa paikassa. Lisäksi olen Suomessa ylpeä koulutuksesta ja siitä, että täällä on mahdollista opiskella ja kouluttaa itseään”, Korpela pohti.

Elina Knihtilä ja Tommi Korpela juhlivat viimeksi presidentinlinnassa vuonna 2005. © KARI SANTALA/KUVARYHMÄ/SKOY

Tommi Korpela katsoisi tulevaan

Tommi Korpelan mielestä Suomen ei kannata yrittää junnata menneessä vaan suunnata katse jo tulevaan.

”Kehittämistä Suomessa on suvaitsevuudessa. Maailma muuttuu ja meidän pitäisi muuttua sen mukana. En usko umpioitumiseen, ja siihen, että jättäydytään ulkopuolelle ja ajatellaan olevamme siten täällä turvassa. Se ei niin vain mene. Täytyy pysyä muun maailman kehityksen mukana ja pyrkiä tuomaan meidän hyviä puoliamme esiin.”

Suomalaiset ovat ainakin aiemmin vähätelleet tekemisiään, vaikka saavutuksia voisi tuoda enemmänkin esiin.

”Suomalaisessa itsetunnossa on varmasti kehittämisen varaa. On äärettömän paljon asioita joissa voisimme olla ylpeitä ja meidän pitäisi myös rohkeammin uskaltaa olla sitä. Monella alalla mennään koko ajan eteenpäin ja esimerkiksi elokuva- ja tv-puolellakin koko ajan kansainvälistytään. Siitä ammattitaidosta pitäisi uskaltaa olla ylpeä kaikkialla. Hyviä työntekijöitä ja korkeatasoista osaamista meillä riittää. Turha nöyryys voisi jäädä tuonne viime vuosituhannelle”, Korpela kertoi.

X