Miksi kevään suursatsaus All Together Now Suomi peruttiin? Näin perustelee Nelonen hyllytystä

Jaa kaverilleTilaa Seura
Jaana Pelkonen ja Laura Voutilainen All Together Now Suomi -ohjelmassa.
Jaana Pelkonen ja Laura Voutilainen All Together Now Suomi -ohjelmassa. © Jaakko Kahilaniemi
Musiikkiviihdeohjelma All Together Now Suomi on kuvattu, mutta sen esittäminen siirtyy tulevaisuuteen. Kevään mittaan selviää, vaikuttaako koronaepidemia kevään ja kesän tuotantojen kuvauksiin.

Nelonen Median kevään suursatsauksen All Together Now Suomen esittäminen on tältä erää peruttu. Ohjelman piti alkaa 12. huhtikuuta.

Peruuntumisen syy on Nelonen Median televisiojohtajan Ville Toivosen mukaan se, että television ja videopalveluiden katselu on nyt erilaista kuin muutama kuukausi sitten.

”Televisiota katsotaan paljon kellonajasta riippumatta, ja myös Ruudun katselu on suurta. Loppukevään ohjelmistoa muokataan Ruudussa ja tv-kanavilla vastaamaan tähän muuttuneeseen tilanteeseen”, sähköpostitse tavoitettu Ville Toivonen kertoo.

Miten käy loppukevään ja kesän televisiotuotannoille?

All Together Now Suomi siirtyy tulevaisuuteen, mutta uutta alkamisaikaa ei ole vielä päätetty.

Ohjelma on jo kuvattu ja kokonaan valmis, joten tuotantoon koronaepidemia ei ole vaikuttanut. Toivosen mukaan ohjelman siirtämisellä ei täten ole myöskään taloudellisia vaikutuksia.

The Voice of Finlandin ensimmäinen livelähetys 10.4.2020 toteutetaan ilman yleisöä. Kuvassa etualalla valmentaja Anna Puu ja hänen apuvalmentajansa Jukka Immonen, takana Katri Helena, Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen.

The Voice of Finlandin ensimmäinen livelähetys 10.4.2020 toteutetaan ilman yleisöä. Kuvassa etualalla valmentaja Anna Puu ja hänen apuvalmentajansa Jukka Immonen, takana Katri Helena, Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen. © Saku Tiainen

Koronaepidemia ei ole tähän mennessä vaikuttanut merkittävästi Nelosen ohjelmistoon, koska suoria lähetyksiä on vähän. The Voice of Finlandin kevään ensimmäinen livelähetys 10. huhtikuuta kuvataan ilman yleisöä, ja loppujen livelähetysten toteutus selviää myöhemmin.

”Muut viihdeohjelmien vaikutukset nähdään tulevaisuudessa, sillä loppukeväästä ja kesällä on tarkoitus kuvata paljon kotimaisia ohjelmia. Niiden osalta selvitellään parhaillaan, että millaisia muutoksia tai viivästyksiä tuotantoihin tulee”, Ville Toivonen kertoo.

Ruutu-palvelussa muutoksia on tullut urheilutarjontaan, kun koti- ja ulkomaiset liigat ovat keskeyttäneet toimintansa. Vastaavasti palveluun on lisätty lastenohjelmia ja elokuvia.

All Together Now Suomen juontaa Jaana Pelkonen

All Together Now Suomi perustuu brittiläiseen, Rob Beckettin juontamaan musiikkikilpailuohjelmaan. Formaatti levisi viime vuonna nopeasti ja on nyt myyty 14 maahan. Suomen version juontajana nähdään Jaana Pelkonen.

All Together Now Suomen satapäiseen tuomaristoon kuuluu kotimaisia musiikkialan ammattilaisia, kuten Pete Parkkonen.

All Together Now Suomen satapäiseen tuomaristoon kuuluu kotimaisia musiikkialan ammattilaisia, kuten Pete Parkkonen. © Petri Aho

Poikkeuksellista ohjelmassa on satapäinen tuomaristo. Sadan hengen raatiin kuuluu kotimaisia musiikkialan ammattilaisia, kuten oopperalaulajia, räppäreitä ja säveltäjiä. Mitä useampi tuomariston jäsen nousee kilpailijan esityksen aikana seisomaan ja alkaa laulaa mukana, sen varmemmin kilpailija pääsee jatkoon. Kilpailijoina nähdään niin sooloartisteja, duoja kuin ryhmiäkin. Palkintona on 20 000 euron potti.

Brittiformaatissa raatia johtaa Spice Girlsistä tuttu  Geri Halliwell, kotimaisessa iskelmälaulaja Laura Voutilainen.

Lue myös: Lola Odusogankin kalenteri tyhjeni koronaviruksen vuoksi – Pätkätöihin tottunut yrittäjä ei pelkää: ”Olen elänyt koko ikäni taloudellisen epävarmuuden kanssa”

X