Nyt meitä nuuskitaan – Poikkeusolot luovat tilaisuuden laittomalle tiedustelulle

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Epidemia on aiheuttanut uudenlaisen vaaranpaikan.
Epidemia on aiheuttanut uudenlaisen vaaranpaikan. © istockphoto
Vieraiden valtojen agentteja kiinnostaisi päästä käsiksi etätöissä oleviin päättäjiin.

Jotain positiivista nykyiset poikkeusolot ovat tuoneet mukanaan: terrorismin ja yleisen pahanteon uhka ei ole Suomessa kohonnut viime syksyn jo valmiiksi korkealta tasolta. Näin sanoo Suojelupoliisi, joka julkisti uuden turvallisuuskatsauksensa.

Supon mukaan koronaepidemia tuskin aiheuttaa lähiaikoina välitöntä vaaraa yhteiskuntajärjestykselle. Ruokaa ja lääkkeitä riittää, eli mellakoita ja kaduilla palavia autoja siis tuskin nähdään Suomessa.

Poliisit kohtaavat yhä useammin väkivaltaa työtehtävissään, ja joistakin tilanteista yli pääsemiseen tarvitaan apua.

Ulkovallat voivat toki osaltaan käyttää tautihuhuja eripuran lietsomiseen, Supo varoittaa. © Arto Wiikari / Kuvaryhmä

Poikkeusolot saa nuuskijat liikkeelle

Mutta epidemia on aiheuttanut Supon mukaan uudenlaisen vaaranpaikan, ja nimenomaan suomalaisille vaikuttajille, johtajille ja avaintehtävissä oleville asiantuntijoille.

Erilaiset pahat toimijat kyttäävät nyt kieli pitkällä, kuinka moni koteihinsa etätöihin jäänyt päättäjä malttaa viikosta toiseen huolehtia tietoturvastaan ja piilotella vaikkapa yrityssalaisuuksia riittävästi.

”Poikkeusolot luovat tilaisuuden ulkovaltojen laittomalle tiedustelulle, kybervakoilulle sekä laaja-alaiselle vaikuttamiselle. Laittoman tiedustelun kiinnostuksen kohteina ovat pandemian vaikutukset suomalaiseen yhteiskuntaan, viranomaisten suorituskykyyn, yritysten toimintaan tai huoltovarmuuteen”, Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari varoittaa katsauksessa.

Huuhaa leviää taas

Myös erilaisten koronahuhujen levittäminen kansan parissa näyttää kiihtyvän. Näiden takana ovat useimmiten erilaisten huuhaarohtojen kauppiaat. Ulkovallat voivat toki osaltaan käyttää tautihuhuja eripuran lietsomiseen, Supo varoittaa.

Lue myös: Näin meitä sumutetaan koronan varjolla – Hopeavettä ja humpuukihoitoja tarjolla joka lähtöön

Koronan saamista ei nykytieteen mukaan voi estää hopeavedellä, ruokavalion muuttamisella tai positiivisella ajattelulla, vaikka kaikkia näitä meille nyt myydäänkin.

Poikkeusolot näkyvät. Koronan saamista ei nykytieteen mukaan voi estää hopeavedellä, ruokavalion muuttamisella tai positiivisella ajattelulla, vaikka kaikkia näitä meille nyt myydäänkin.

X