Nyt tarvitaan kotoilua piristävää puuhaa – Lisää ristikoita ja sudokuja löydät Seuran mukana tulevasta TV-maailmasta!

Jaa artikkeliTilaa Seura
Päätoimittaja Erkki Meriluoto. Aiheena muutos
Päätoimittaja Erkki Meriluoto. © Tommi Tuomi/Otavamedia
”Näyttää siltä, että kotoilua piristävää puuhaa, lukemista ja tv-vinkkejä tarvitaan jatkossakin”, päätoimittaja Erkki Meriluoto kirjoittaa.

Nyt se on kerrottu näyttävästi oikein otsikkoa myöten. Maaliskuun ensimmäisen painetun Seura-lehden välissä olevan TV-maailman lisäsivut sisältävät juttujen lisäksi myös enemmän ristikoita ja sudokuja. Taustalla on lupaus tehdä kerran kuussa normaalia tuhdimpi paketti Seuraa ja TV-maailmaa lukijoiden iloksi.

Näin teimme viimeksi helmikuun alussa ja kyselimme asiasta jälkikäteen lukijapaneelimme kautta. Kaikki eivät olleet osanneet etsiä lisättyjä ristikoita TV-maailman puolelta, joten siinäpä hyvä lisäperuste kerrata asia otsikolla opastaen.

Pahoittelut toistosta niille, jotka ne löysivät ja tekivät. Suurin osa löytäneistä myös tykkäsi. Kuten eräs lukijamme, nimeltään Leena, kirjoitti: “TV-maailma on tosi hyvä liite. Nyt oli vielä parempi ristikoiden kera. Tällaisena jatkoon!”

Ristikoita ja sudokuja kotoilun virkistykseksi

Näyttää siltä, että kotoilua piristävää puuhaa, lukemista ja tv-vinkkejä tarvitaan jatkossakin. Koronarajoituksia on tiukennettu ja ne kiristyvät osassa maata vielä lisää naistenpäivästä 8.3. alkaen.

Juhlan kunniaksi romanttinen ravintolaillallinen voi paikan päällä syötynä jäädä väliin, mutta onneksi itse kokaten tai kotiinkuljetuksella tilaten pääsee mukailemaan tunnelmaa. Voihan se toki jäädä väliin muistakin syistä. Kaikki varmasti toivovat, että sulkutoimenpiteillä ja alkaneilla rokotuksilla saadaan taudin leviämistä viimein tukahtumaan.

Näyttää siltä, että kotoilua piristävää puuhaa tarvitaan jatkossakin.

Entistä tärkeämmässä roolissa monille on television rinnalla myös radio sekä podcastit ja äänikirjat. Myönnän, että pod­casteihin tutustuminen on jäänyt itseltäni kovin vähäiseksi, vaikka pääsin jopa vieraaksi koomikko Antto Terraksen viihdyttävään Radio Tallinna -podcastiin.

Sen sijaan perinteisen radion arvo musiikkeineen ja puheohjelmineen on korona-aikana korostunut. Kun ihmiskontakteja on vähemmän, on mukava kuunnella tuttujen äänien tarinoita – vaikka se olisi joskus melkoista tajunnanvirtaa.

Jokaisella on varmasti omat suosikkinsa ja samaa jauhavat inhokkinsa. Yhdet legendaarisimmista radiotoimittajista löydät Tv-maailman haastattelusta. Yleisradion Tero Liete ja Jouko Vuolle kertovat rock- ja urheilutoimittamisen taipaleestaan. Molemmat täyttävät kevään aikana 63 vuotta. Ei uskoisi. Radioääni kun peilautuu jotenkin aina siihen ikään, jolloin sen on ensi kertaa kuullut.

Siksi aalloille palannut Pertti Salovaarakin kuulostaa itselleni ikuisesti 90-luvun nuoriso-ohjelman pitkätukkaiselta juontajalta. Voe mahoton paikka!

X