Ohjeet lapsentekoon – mies suostuu hankkimaan jälkikasvua, jos nainen täyttää yhden kriteerin

”Lapset tehdään pitkälti jo seurustelukumppania valittaessa, vaikka sen tajuaakin vasta myöhemmin”, kirjoittaa päätoimittaja Erkki Meriluoto.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Seuran ja Kotilääkärin päätoimittaja Erkki Meriluoto.

"Lapset tehdään pitkälti jo seurustelukumppania valittaessa, vaikka sen tajuaakin vasta myöhemmin", kirjoittaa päätoimittaja Erkki Meriluoto.
(Päivitetty: )
Teksti: Erkki Meriluoto

Suomessa syntyy vuosi vuodelta vähemmän lapsia ja väkiluku kääntyy ennusteen mukaan laskuun jo 2031.

Jotain pitäisi tehdä – nimenomaan niitä lapsia. Kahden lapsen isänä haluan kannustaa ja innostaa lasten hankkimiseen.

Lapset tehdään pitkälti jo seurustelukumppania valittaessa, vaikka sen tajuaakin vasta myöhemmin. Joko aikanaan haluat hänen kanssaan lapsia tai sitten et halua. Kaikki tietenkään eivät voi saada lapsia, vaikka haluaisivatkin.

Pariskunnan nainen arvioi miehensä kelpoisuutta isäksi lukuisilla ominaisuuksilla. Kukapa nyt vähälahjaisen, vastuunpakoilijan tai täyden rentun haluaisi. Heistä ei ole vauva-arkeen tueksi ja yksinhuoltajuus uhkaisi.

Päätös lapsen yrittämisestä on naisen. Mies suostuu, jos nainen täyttää yhden kriteerin: hän on tasapainoinen ihminen. Kukapa nyt arvaamattomia mielenliikkeitä ja riitoja koko ikäänsä jaksaisi. Nainen voi hankkia ja kasvattaa lapsen myös yksin.

Odotusaika on mukavan pitkä. Se sitoo kumppaneita yhteen uuden elämänvaiheen äärellä ja luo yhteistä hassuttelua: esimerkiksi Ikea-käynnin tuskaa voi helpottaa huutelemalla pehmeitä hyllyn takaa.

Pääsette tutustumaan myös perhevalmennukseen. Siellä jo kokeneempi pariskunta kertoo vanhemmuuteen liittyvistä haasteista ja tunteista – miten on täysin normaalia, että joskus kiukutteleva lapsi tekisi mieli paiskata seinään. Ihmettelette asiaa kauhistellen, kunnes noin kolmen vuoden kuluttua ymmärrätte, mitä he tarkoittivat.

Tukiverkostot ovat monilla kaukana tai niitä ei ole. Yhdessä ette pääse ulos kuin kerran vuodessa. Entäs sitten? Käykää erikseen tai lasten kanssa.

He ovat motivaatiosi elämän perusasioihin. Lapsena käyttäydyt kunnolla vanhempiesi takia ja vanhempana lapsiesi takia.

X