Oletko valitsemassa lomakohdetta? Juuri nyt nämä matkakohteet kiinnostavat erityisesti suomalaisia

Jaa artikkeli
© iStock
Kysyimme muutamalta matkanjärjestäjältä ja lentoyhtiöltä matkamessuilla, mitkä lomakohteet ovat suomalaisten suosiossa.

Suomalaisten suosituin lomatyyppi on ollut jo vuodesta 2013 lähtien kaupunkiloma. Uuden Lomamatkaennusteen mukaan vuoden 2019 matkustamista suunnittelevista joka toinen suunnittelee kaupunkilomaa. Vain pieni joukko (6 prosenttia) ei suunnittele matkustavansa vuoden 2019 aikana minnekkään.

Kysyimme muutamalta matkanjärjestäjältä ja lentoyhtiöltä matkamessuilla, mitkä kohteet ovat juuri nyt suomalaisten suosiossa.

Vuoden 2018 Euroviisukohde suosiossa

Kaupunkilomakohteista suomalaiset ovat löytäneet Lissabonin. Vuoden 2018 Eurovision-laulukilpailun päänäyttämö on jaksanut kiinnostaa suomalaisia myös viisujen jälkeen.

Lissabonin edulliset herkut ja mollisointuinen fado-musiikki sekä monet upeat näköalapaikat tarjoavat matkailijalle upean elämyksen.

Lissabonista löytyy, ehkä hieman yllättäen, myös loistavia surffausmahdollisuuksia vesipedoille. Parhaat rannat surffaukseen löytyvät jopa 40 minuutin matkan päästä keskustasta.

Kaupunkilomakohteessa yhdistyy näin sekä pääkaupungin vilinä että rantaelämä.

Costa da Caparica ranta marraskuussa© iStock

Unelmana Pohjois-Amerikka

Jos suomalaiset voisivat tehdä matkan ilmaan mitään rajoituksia, he suuntaisivat Pohjois-Amerikan tunnettuihin kaupunkeihin sekä ilmastoltaan miellyttäviin osavaltioihin. Myös kaukokohteista Australia, Uusi-Seelanti ja Japani kiinnostavat uusimman Lomamatkaennusteen mukaan.

Finnarin lennot Los Angelesiin ja San Franciscoon ovat olleet kysyttyjä.

PMMP-yhtyeestä tuttu Paula Vesala viihtyy Los Angelesin auringossa, kuten monet muutkin tutut näyttelijät ja muusikot. 

”Tämä on aivan ihana kaupunki ja tutkittavaa tuntuu riittävän loputtomasti. Vaikka joka viikonloppu voi mennä retkelle uuteen puistoon ja katsella ihmetellen ympärilleen, että täällähän on kuin Etelä-Ranskassa”, Paula Vesala on luonnehtinut Los Angelesia Seuralle.

Auringonlasku Los Angelesissa © iStock

Tutut kohteet kiinnostavat

Myös Euroopan tutut kohteet ovat suomalaisten unelmissa. Matkamessuilta esiin nousivat suomalaisten vanhat suosikit, kuten Turkin Alanya ja Marmaris sekä Kreikan saaristo.

Turkkiin matkustavan kannattaa perehtyä Ulkoministeriön matkustustiedotteeseen.  

Kreikasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Ateenasta muutaman tunnin lauttamatka saariparatiisiin auttaa pääsemään oikeaan rantatunnelmaan. Oletko esimerkiksi käynyt jo boheemilla Poros-saarella tai tyylikäällä Spétses-saarella? 

Länsi-Kreikan Pargan kaupungissa on historiaa kerrakseen. Turisti voi nappaista selfien manalaa hallitsevan Hades-jumalan temppelin edustalla.

Parga © iStock

X