Onko elämäsi rakkaus jo kätesi ulottuvilla? Suosi näppärää deittipalvelua mutta muista nämä 5 vinkkiä kumppania etsiessäsi

Jaa kaverilleTilaa Seura
© ISTOCK
Tinder on edelleen maailman käytetyin deittipalvelu, mutta kilpailu sen ympärillä on kovaa. Seura kokosi viisi ohjetta siitä, miten löytää oikea kumppani internetin avulla.

Nykypäivänä nettideittailua on turha vierastaa. Kumppanin metsästyksessä sosiaalinen media on pelikenttänä valtava, eikä sille ole yläikärajaa.

Nettipalveluiden avulla deittailusta on tehty helpompaa kuin koskaan aiemmin. Näillä ohjeilla sinäkin pääset nopeasti alkuun.

1. Valitse sopivin deittipalvelu – tai koeta useampaa!

Tinder on maailman suosituin

Deittipalvelu Tinderillä on jopa 50 miljoonaa käyttäjää. Sen etu on erityisesti yksinkertaisuus, ja käyttäjälle profiilit tulevat vastaan korttipakka-tyylisesti loputtomalta tuntuvassa jatkumossa.

Voit pyyhkäistä joko vasemmalle tai oikealla mieltymyksesi mukaan, ja keskustelun voi aloittaa, kun osuma on löytynyt. Hakua voit rajata sukupuolen, iän tai etäisyyden perusteella.

Profiilin voit luoda ainoastaan oman Facebook-tilisi kautta. Tiukalla ”keneenkään ei internetissä voi luottaa” -asenteella on siis turha lähteä palvelua käyttämään.

Tinderiin liittyy kuitenkin myös tietty hauskanpidon maine. Tinderin ”pelaaminen” on yhä yleisempi käsite, jolla viitataan profiilien selailuun lähinnä ajanvietteenä eikä kumppanin etsintänä.

Muista aina, etteivät kaikki palvelun käyttäjät etsi samoja asioita. Yhdelle kyse on yhden yön jutuista, toiselle vakavan suhteen löytämisestä. Se, mitä itse haet, kannattaa aina tehdä selväksi mahdollisimman nopeasti.

Pitkään säilyneestä kärkisijastaan huolimatta palvelulla on nykyisin yhä enemmän potentiaalisia haastajia.

Bumblessa aloitteen tekevät aina naiset

Toinen suosittu deittipalvelu, Bumble, on kasvattanut käyttäjämääräänsä erityisesti viime vuosina. Se toimii samalla periaatteella kuin Tinder, mutta keskustelun voivat aloittaa vain naiset.

”Ystäväni suositteli minulle Bumblea ja sanoi, että se on Tinderiä parempi treffiseuran löytämisessä. Nykyään Tinder tuntuu olevan lähinnä sitoutumattomia seksisuhteita varten, kun taas Bumblen on tarkoitus keskittyä sellaiseen vähemmän”, 20-vuotias opiskelija Milla sanoo.

Nuorelta naiselta löytyy kokemusta kummastakin palvelusta.

”Vaikka tarkoituksena onkin antaa naisille valta, on se kuitenkin vastapuolen käsissä, vastaako vai ei. Näin ollen se alkuperäinen tarkoitus tavallaan epäonnistuu, ja koska vastausaikaa on vain 24 tuntia, voi osuma jäädä ihan huomaamattakin.”

Ovatko kaikki palvelun käyttäjät lopulta oikeasti vain tosirakkauden perässä?

”Bumblea käyttäessä olen tunnistanut ihmisiä Tinderistä, joten vaikuttaa vähän siltä, että porukka on vain siirtymässä palvelusta toiseen. Varmaan sekin muuttuu pian uudeksi Tinderiksi.”

Deittipalveluita maailmalla riittää

Deittipalveluita pyritään yhä enemmän personoimaan siten, että jokaiselle varmasti löytyy jotakin.

Muita maailmalla paljon käytettyjä palveluita ovat muun muassa Badoo, OkCupid, Grindr ja Match.

2. Tee profiilistasi houkutteleva

Profiilin tärkeyttä ei voi korostaa liikaa. Nettideittailussa et voi laskea sen varaan, että luonnollinen charmisi huokuu esiin, sillä päätöksen hetkellä toinen tekee valintansa vain kuvien ja esittelysi perusteella.

Panosta siis siihen, mitä profiiliisi laitat!

Kuvat kannattaa valita niin, että niistä näkee selkeästi ja realistisesti, miltä näytät. Älä valitse vain ryhmäkuvia kaveriporukan kanssa, sillä oikean henkilön tunnistaminen kuvia vertailemalla vie turhaa energiaa.

Punatukkainen nainen ottaa selfien.

© ISTOCK

Valitse mahdollisimman hyvälaatuiset kuvat. Hymyile, sillä se todistetusti lisää todennäköisyyttäsi saada osumia.

Esittele itsesi tekstiosiossa eli biossa. Omaa taustaa ja mielenkiinnon kohteita voi olla hankala tiivistää pieneen laatikkoon, mutta tyhjä bio ei kerro sinusta mitään ja vähentää muiden tutustumishalua. Voit olla hauska ja sanoa jotain, mistä persoonallisuutesi tulee esiin – tai asiallinen, ja kertoa lyhyesti, kuka kuvien takaa löytyy.

Voit myös kirjoittaa profiiliisi, mitä deittipalvelussa oikein etsit. Näin mahdollisesti vältät turhaa jutustelua niiden kanssa, jotka eivät ole kanssasi samalla aaltopituudella.

3. Ole rohkea ja kiinnostunut

On hauskaa saada osuma toisen kanssa, mutta varsinainen keskustelu ei välttämättä lähde käyntiin, jos kumpikin osapuoli odottaa toisen aloitusliikettä.

Nyrkkisäännöksi voi ottaa vaikkapa sen, ettei klikkaa sydäntä niille, joille ei oikeasti jaksa puhua. Näin osuman löydettyä voit itse aloittaa keskustelun vaikka heti.

Naiset saavat kortit käsiinsä parhaiten valitsemalla Tinderin sijasta Bumblen. Ujostelulle ei ole sijaa, sillä jos et aloita keskustelua vuorokauden sisällä, osumasi vanhenee eikä viestiä voi enää lähettää.

Keskustelu käy parhaiten, kun kummatkin ovat siinä täysillä mukana. Ole siis aktiivinen, kysy kysymyksiä, näytä kiinnostuksesi. Silloin on myös todennäköisempää, että toinen osapuoli vastaa samalla mielenkiinnolla takaisin.

4. Catfish saattaa yllättää – varo huijareita

Catfish on tärkeä osa nettideittailijan sanavarastoa. Catfish-henkilöstä on kyse, kun deittiprofiilin takaa löytyy joku toinen, kuin mitä profiili väittää.

Huijaaminen on erityisen helppoa niissä palveluissa, joihin ei tarvitse kirjautua toisen median kuten Facebookin kautta. Catfish-profiilin luominen on kuitenkin aina mahdollista, ja siksi varovaisuus kannattaa kaikkialla.

Tavallista huijareille on käyttää esimerkiksi mallien tai muiden osittain tunnetuiden henkilöiden kuvia. Jos siis profiilikuvien perusteella tuntuu, että henkilö näyttää tutulta, vaikkette tosielämässä olekaan kohdanneet, soivat hälytyskellot ja kovaa.

Paras tapa ilmiantaa catfish-profiili on etsiä henkilön nimellä löytyviä profiileja muualta sosiaalisesta mediasta, kuten Facebookista ja Instagramista. Pelkän etunimen perusteella etsiminen voi kuitenkin olla hankalaa, ja silloin toiselta kannattaa kysyä suoraan. Jos vastaus on esimerkiksi ”en käytä mitään muuta sosiaalista mediaa”, kannattaa treffeille lähtöä harkita kahteen kertaan.

5. Ole maltillinen, mutta pidä hauskaa!

Jos rakkauselämässäsi on ollut pitkään hiljaista, voi nettideittailun vauhti tulla yllätyksenä. Päivässä osumia voi tulla kymmeniä, mutta netissäkin maltti on valttia.

Kannattaa muistaa, että yleensä osuman saaneet osapuolet keskustelevat samanaikaisesti myös muiden kanssa. Jos suhde etenee vakaammalle pohjalle, on järkevää tehdä selkeät säännöt siitä, mitä deittipalveluiden suhteen tehdään. Voit esimerkiksi poistaa pelkän applikaation, tai vaihtoehtoisesti koko profiilisi.

Loppujen lopuksi deittipalveluiden ydintarkoitus on yhdistää käyttäjiään. Lisäksi se mahdollistaa kommunikoinnin ihmisten kanssa, joihin tosielämässä et välttämättä koskaan törmäisi. Ota siitä siis ilo irti!

X