Onko naimaonnea luvassa? – Juhannustaikojen päivitys tärkeillä lisähuomioilla on nyt tarpeen

Punkkisyyni, venyttely ja jopa viinaselitykset tullille on huomioitava juhannustaikoja suunnitellessa, päätoimittaja Erkki Meriluoto pakinoi.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Päätoimittaja Erkki Meriluoto

Punkkisyyni, venyttely ja jopa viinaselitykset tullille on huomioitava juhannustaikoja suunnitellessa, päätoimittaja Erkki Meriluoto pakinoi.
Teksti: Erkki Meriluoto

Kansanperinteet elävät ja voivat hyvin etenkin näin juhannuksen aikoihin. Juhannustaikojen avulla pyritään saamaan selville tulevaisuutta. Esimerkiksi tulevasta puolisosta sekä naimaonnen määrästä halutaan kiivasti saada osviittaa.

En halua olla mikään ilonpilaaja, mutta juhannustaiat kaipaavat muutamia lisätarkennuksia – jo pelkästään oman hyvinvoinnin, yleisen järjestyksen ja tolkullisuuden vuoksi.

”Kun juhannusyönä kiertää kolmikulmaisen pellon kolmeen kertaan alastomana, niin kolmannella kerralla tulee tuleva elämänkumppani vastaan.”

→ Tässä on ilmiselvä riski, että vastaan tuleekin nykyinen elämänkumppani. Silloin häntä pitää läksyttää niin että raikaa. Mitäs hemmettiä sinä täällä hortoilet! Jos molemmat äityvät huutamaan, niin sehän on vain hyvä. Heinäpelto kun voi olla mainio paikka myös sovinnon hieromiselle.

Juhannustaikojen kukkaloistoa ja punkkisyyniä

”Jos juhannusyönä kerää seitsemän kukkaa ja ylittää seitsemän aitaa ja nukkuu kukat tyynyn alla, niin unessa näkee tulevan sulhasen/morsiamen.”

→ Tällaisen keräily- ja aitojenylityskoikkelehtimisen jälkeen on syytä tehdä perusteellinen punkkitarkastus. Kukkien änkeminen tyynyn alle litistymään ja kuolemaan on myös hieman kyseenalaista. Kauniimpiahan ne siellä luonnossa ovat tai edes ryhdikkäinä maljakossa. Aitojen ylittelyn jälkeen pitää muistaa venytellä, ettei juhannusyö suju jalkakramppien kourissa.

”Jos kaataa tilkan viinaa veteen juhannuskokon peilikuvan kohtaan ja kala hyppää, tietää se intohimoista avioliittoa.”

→ Montakohan tilkkaa ja pulloa tähän olisi syytä varata? Jos juomalastin hakee Virosta, niin meneekö selitys läpi tullissa? ”Juu, puolet on itselle ja puolet ajattelin kaataa järveen.”

”Jos juhannusyönä liikkuu metsässä, saattaa nähdä virvatulen palavan. Sen alta löytyy aarre.”

→ Todennäköisemmin jonkun juhannuskokko on päässyt karkaamaan. Soita hätänumeroon 112, huolehdi ihmiset turvaan ja yritä tehdä alkusammutusta. Aarrejahti kannattaa tehdä päiväsaikaan nykyaikaisen metallinpaljastimen avulla.

Hauskaa ja turvallista juhannusta kaikille!

Lue myös: Reportaasi: Suomalainen kalatarina – Näin käy silli suomalaisten lautasille

X