Onko tässä välipäivien huonoin Facebook-huijausyritys? Jari Sillanpään kaksoisolento Bostonista etsii seuraa

Suomalaisia koiraharrastajia on huvittanut Facebookin valeprofiilihahmo, joka yrittää päästä kaveriksi meille poikkeuksellisen tutun naamakuvan avulla.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Facebookin valehahmo oli valinnut profiilikseen liian tunnetun suomalaisjulkkiksen.

Suomalaisia koiraharrastajia on huvittanut Facebookin valeprofiilihahmo, joka yrittää päästä kaveriksi meille poikkeuksellisen tutun naamakuvan avulla.
Teksti:
Petri Korhonen

Facebookin valeprofiilit innostuvat herkästi kalastelemaan uusia huijattavia näin juhlapyhinä ja välipäivinä, kun ihmisillä on aikaa pyöriä sosiaalisessa mediassa.

Perinteinen kaava on yrittää tuppautua kaveriksi jonkun keksityn nimen tai hämäävästi tutun profiilikuvan kautta. Useimmiten huijaukset ovat niin tökeröitä, etteivät ne mene edes herkkäuskoisimmiltakaan läpi.

Tähän kastiin kuuluu suomalaisia koiraharrastajia (tai ihmisiä joilla on julkisissa päivityksissään edes yksi koirankuva) viime päivät pommittanut bostonilainen ”Kenneth”. Huijariparka ilmoittautuu reippailunhaluiseksi ja hyviä elämäntapoja arvostavaksi leskimieheksi.

Joissain profiileissaan hänellä on todisteena harrastuksistaan bordercollien kuvia, toisissa taas erilaisia sylikoiria.

Herran naamakuvat on valittu suomalaisiin ehkä liiankin vetoavasti: Kenneth on suorastaan kaksoisolento kohulaulaja Jari Sillanpäälle!

Yhdennäköisyys johtunee siitä, että kansikuva on napattu Siltsun huumeoikeudenkäyntien aikaisista Lehtikuvan otoksista. Profiilikuvakin on All Over Pressin promokuva, jota on nähty muun muassa MTV:n uutisissa.

Alkuperäinen Siltsu-kuva on nähty moneen kertaan ensin tanssikisa- ja myöhemmin oikeussaliuutisissa. © Otavamedia

Profiilihuijarien kehnoudelle on helppo naureskella. Mutta esimerkiksi monet suomalaiset poliitikot ovat aiemmin hyväksyneet FB-kavereikseen millaisia bikinipimuja tahansa, katsomatta löytyykö profiilin takaa oikea ihminen vai ei.

Useimmiten valeprofiilit yrittävät vain saada mainostettua erilaisia kaupallisia palveluita. Joskus harvoin huijarit etsivät niiden kautta uutta varastettavaa, kuten henkilötietoja joiden avulla he luovat uskottavamman näköisiä uusia valehahmoja jotain muuta tarkoitusta varten.

Toisinaan valehahmot voivat yrittää päästä kiinni muihin ihmisiin heidän kaveriensa sosiaalisen median verkoston kautta. Tällaisia ”kyökinoven kautta” sisäänuimisen yrityksiä tehdään etenkin iäkkäämmille Facebookin käyttäjille, joiden jälkeläiset tai sukulaiset työskentelevät tärkeissä tehtävissä.

Joka tapauksessa, olipa vaarana vain kiusanteko tai riesa, valehahmoja tuskin kannattaa keräillä kavereikseen edes vitsin takia.

 

 

 

X