Onnea 85-vuotias Seura ja Seuran lukija – Juhlan kunniaksi entistä enemmän luettavaa

”Suomalaisuus ja suomen kieli ovat sekä onnen että ylpeyden aiheita”, Seuran päätoimittaja Erkki Meriluoto kirjoittaa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Seuran ja Kotilääkärin päätoimittaja Erkki Meriluoto.

"Suomalaisuus ja suomen kieli ovat sekä onnen että ylpeyden aiheita", Seuran päätoimittaja Erkki Meriluoto kirjoittaa.
(Päivitetty: )
Teksti:
Erkki Meriluoto

Mikäs sen hienompaa kuin olla osa 85 vuotta täyttävän Seura-lehden historiaa tekijänä ja lukijana sekä elää tarinoidemme herättämiä tunteita yhdessä läpi. Kiitos siitä juuri Sinulle!

Seuran upea 85-vuotisjuhlanumero ilmestyi torstaina 26. syyskuuta.

Seuran upea 85-vuotisjuhlanumero ilmestyi torstaina 26. syyskuuta.

Vuosien kunniaksi teimme juhlalehden, jossa käsitellään Seuran alkutaivalta ja kehitystä vuosikymmenten läpi mielenkiintoisten henkilöiden kautta. Luonnollisesti joukostamme löytyy myös uskollisia tilaajia, jotka voivat sanoa lukevansa selvästi itseään nuorempaa julkaisua. Yhden heistä, 90-vuotiaan Urho Lampisen, tapaat tämän Seuran sivuilla.

Juhlanumeromme kantavana teemana on suomalaisuus sekä asiat, jotka tekevät meidät onnellisiksi. Käymme tutustumassa elämänmenon eri vivahteisiin maamme pohjois-, etelä-, itä- ja länsilaidoilla. Onnellisuudesta kertovat tavallisten ihmisten lisäksi myös tunnetummat suomalaiset – eri ikäpolvien upeat naiset Ritva Oksanen, Marita Taavitsainen ja Shirly Karvinen sekä Mielensäpahoittaja-romaaneistaan tunnettu Tuomas Kyrö.

Näyttelijä Ritva Oksanen kertoo elämästään ja onnen aiheista eri vuosikymmeninä. Hän tekee havainnon, johon on helppo yhtyä. Onnelliseksi tekevät samat asiat niin lapsena kuin aikuisenakin: ystävyys, rakkaus, läheisyys, lämpö ja se, että joku huomioi.

Myös suomalaisuus ja suomen kieli ovat sekä onnen että ylpeyden aiheita. Niistä haluamme pitää kiinni Seurassakin juuri kaikkein suomalaisimpia tarinoita kertomalla.

Kolumnistimme Jenni Haukio puolestaan  pohtii, saako Suomessa jatkossakin sanoa ”isänmaa”. Kyllä saa. Siitä olemme vahvasti samaa mieltä.

Enemmän luettavaa tarjoaa myös lehtemme terveysosio, jossa julkaisemme Kotilääkäri-lehden toimituksen tekemää uutta ja laadukasta hyötytietoa. Tällä kertaa huomioimme erityisesti miesten terveysriskejä. Myös jatkossa yksi Seuran numero joka kuukausi tulee olemaan sivumäärältään hieman tavallista runsaampi monipuolista terveysasiaa tarjoten.

Kotilääkäri-lehti viettää tänä vuonna 130-vuotisjuhliaan, ja voin lämpimästi suositella siihen tutustumista, mikäli terveyteen liittyvät asiat herättävät vielä enemmän mielenkiintoa.

Kohti 2020-lukua mennessä tulemme uudistamaan Seuran sisältöjä pieni askel kerrallaan. Avainasemassa ovat teiltä lukijoilta tulleet toiveet.

Voit antaa palautetta sekä esittää toivomuksia parhaiten liittymällä lukijapaneeliimme verkossa.

X