Päätoimittaja Erkki Meriluoto kysyy Seuran lukijoilta: ”Mitä Sinä haluaisit lukea? Millaiset tarinat ja henkilöt ovat juuri sinun sydäntäsi lähellä?”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Seuran päätoimittaja Erkki Meriluoto. © Pekka Nieminen / Otavamedia
"Vapaa-aika on kovin kilpailtu markkina. Haluan Seuran parissa vietettyjen hetkien olevan sekä hyödyllisiä että rentouttavia", lehden uusi päätoimittaja kirjoittaa.

Työpaikan vaihto toi mukanaan melkoisen onnenkantamoisen lomasäiden suhteen. Sain pitää vanhasta työstä kertyneet lomat pois toukokuun helteissä. Siinä aurinkotuolissa maatessani ehdin latailla akkuja ja samalla annoin raukean silmäni tihrustella kotipihaa, että mitähän uutta tänne vielä keksisi. Ainakin tuonne takanurkkaan sopisi vielä hyvin yksi punaherukkapuska.

Samalla tavalla, tosin ilman aurinkotuolia, olen nyt kesäkuun alusta lähtien tarkkaillut Seura-lehteä ja saanut oppia ansaituille eläkepäiville lähtevältä edeltäjältäni Tarjalta. Vaikka olen tekijänä uusi, on lehti tuttu jo vuosien takaa – luin Seuraa jo lapsuudenkodissani Urjalassa. Sieltä tieni vei sekä sikaleikkaamon hanttihommiin Forssaan että opiskelemaan liiketaloutta ja tietojenkäsittelyä Tampereelle.

Hyppäys media-alalle tuli kertaheitolla 14 vuotta sitten, kun pääsin kesätöihin Iltalehteen. Tein ja johdin siellä erilaisia uutistöitä aina tähän kevääseen asti – useita kertoja myös Seuraa siteeraten. Tänä aikana perustin oman perheen, ja nyt luotsaan koko Seuran lehtiperhettä Sinun palveluksessasi.

Ihmisten koskettavat tarinat, kiinnostavat henkilöt, yhteiskunnalliset paljastukset ja viisastava hyötytieto ovat olleet Seuran selkäranka. Niistä aiomme pitää kiinni jatkossakin, mutta samalla uudistamme lehteä entistä kiinnostavammaksi.

Vapaa-aika on kovin kilpailtu markkina. Haluan Seuran parissa vietettyjen hetkien olevan sekä hyödyllisiä että rentouttavia. Toimituksen omien ideoiden lisäksi kuuntelen teitä lukijoita, joten kerro minulle, millaiset tarinat ja henkilöt ovat juuri sinun sydäntäsi lähellä. Aivan kuten puutarhaan mahtuu monenlaisia istutuksia, on näidenkin kansien välissä tilaa vaikka minkälaisille hyville sisällöille.

Niin, mitä tapahtuikaan silloin toukokuussa? Kampesin itseni aurinkotuolista ja lähdin ostamaan sitä punaherukkapuskaa. Paria tuntia myöhemmin olin istuttanut pihaan kaksi punaherukkaa, yhden mustaherukan, kaksi omenapuuta, yhden luumupuun ja yhden kirsikkapuun. Eiköhän laiteta Seurakin yhdessä kasvamaan ja kukoistamaan!

Tavoitat minut parhaiten sähköpostilla: erkki.meriluoto (at) otava.fi

X