Pähkähullu suomalaisidea toi maailmanennätyksen Tšekissä! Näin trampoliinilla hypätään 1,5 kilometrin korkeudessa - katso video

Suomalaisten huimapäiden ajatuksesta nostettiin trampoliini 1,5 kilometrin korkeuteen. Maailmanennätys trampoliinitempauksella toteutettiin maaliskuussa Klatovyn kaupungissa, Tšekkissä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Suomalaisten huimapäiden ajatuksesta nostettiin trampoliini 1,5 kilometrin korkeuteen. Maailmanennätys trampoliinitempauksella toteutettiin maaliskuussa Klatovyn kaupungissa, Tšekkissä.
(Päivitetty: )
Teksti:
Alisa Kaukio

Tempauksessa oululaislähtöisen trampoliinivalmistaja Aconin tiimi kuljetti trampoliinin 1 580 metrin korkeuteen kuumailmapallon avulla.

Ammattilaishyppääjät ja kuvaajat Suomesta, Tsekistä ja Itävallasta laskeutuivat kuumailmapallon korin alle viritettyyn trampoliiniin, jossa he tekivät hyppyjä ja voltteja etu- ja takaperin maailmanennätyskorkeudessa.

Katso videolta, kuinka hypyt yltivät taivaisiin asti – kirjaimellisesti.

”Pähkähullu idea oli ehdasti suomalainen, kuinkas muutenkaan”, Aconin myynti- ja markkinointipäällikkö Marko Manninen naurahtaa.

Ennätyksen tehtyään pomppijat hyppäsivät laskuvarjohypyn turvallisesti maankamaralle. Tempauksesta on oltu yhteydessä myös Guinness World Recordsiin.

Trampoliini nousi 1580 metrin korkeuksiin.

© Sami Vaskola

Trampoliinitemppuilu kiinnostaa nuoria ympäri maailmaa

Gtrampiksi nimetyssä lajissa trampoliinihyppimiseen yhdistyvät esimerkiksi skeittaamisesta ja parkourista tutut mielikuvitukselliset temput ja tiivis yhteisöllisyys.

Gtramp-termi tulee sanoista garden trampoline, eli temppuja tehdään monien pihoista löytyvillä tavallisilla trampoliineilla. Samanlainen trampoliini oli myös kuumailmapallon matkassa.

Lajiharrastajia on maailmanlaajuisesti yli 350 000. Erityisesti peruskouluikäiset nuoret ovat innostuneet lajista yhteisöllisyytensä ja näyttävyytensä vuoksi. Videoiden kuvaaminen ja editointi kuuluvat olennaisesti lajin luonteeseen.

#Gtramp-hästägillä merkittyjä videoita jaetaan erityisesti YouTuben ja Instagramin kautta. Eikä ihmekään, sillä YouTube on Ebrandin tuoreen tutkimuksen mukaan 13-18-vuotiaiden nuorten eniten käyttämä sosiaalisen median palvelu.

Nuoret etsivät sosiaalisesta mediasta inspiraatiota ja ottavat videoista myös mallia.

”Sosiaalinen media on mullistanut tällaisenkin harvinaisemman lajin suosion. Nykyään pikkupaikkakunnallakin asuva nuori löytää harrastajakavereita netin kautta”, Marko Manninen kertoo.

Instagramiakin käyttää lähes 80 prosenttia suomalaisista 13-29-vuotiaista, joten someen jaetut videot tavoittavat kohderyhmän tehokkaasti ja houkuttelevat siten uusiakin harrastajia.

”Vain taivas on rajana”

Acon on kuvannut näyttäviä trampoliinitemppuja muun muassa Saana-tunturilla ja merenpohjassa Kreikassa.

Videoillaan yritys haluaa ruokkia lajiharrastajien mielikuvitusta ja kannustaa heitä liikkumaan ja ilmaisemaan itseään.

”Tämä oli huikea juttu, josta olimme haaveilleet vuosia. Unelmien toteuttamisessa vain taivas on rajana”, Manninen hymyilee.

X