Paluu vuoteen 2007: Kun Kimi Räikkönen voitti F1-mestaruuden, parhaat juhlat löytyivät Kannelmäestä

”Lokakuisen illan pimeydessä seissyt kerrostalo näytti kovin hiljaiselta paikalta. Astelimme kuvaajan kanssa rohkeasti rappuun ja etsimme oikean asunnon oven”, Seuran päätoimittaja Erkki Meriluoto muistelee vuoden 2007 tapahtumia.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

"Lokakuisen illan pimeydessä seissyt kerrostalo näytti kovin hiljaiselta paikalta. Astelimme kuvaajan kanssa rohkeasti rappuun ja etsimme oikean asunnon oven", Seuran päätoimittaja Erkki Meriluoto muistelee vuoden 2007 tapahtumia.
(Päivitetty: )
Teksti: Erkki Meriluoto

Kimi Räikkönen voitti F1-maailmanmestaruuden 21. lokakuuta 2007 Brasiliassa. Työskentelin tuolloin Iltalehden uutistoimittajana ja raportoin suomalaisten formulafanien tunnelmista helsinkiläisravintolan kisakatsomosta. Ilta-aikaan mestaruuden ratkettua tunnelma oli suorastaan riehakas. Koko kisan kestänyt jännitys purkautui valtavaan huutoon ja käsien rummutukseen.

Olin jo palaamassa takaisin toimitukseen, kun iltani sai yllättävän käänteen. Pomo soitti ja käski mennä suoraan Helsingin Kannelmäkeen haastattelemaan Kimin isoäitiä.

Lokakuisen illan pimeydessä seissyt kerrostalo näytti kovin hiljaiselta paikalta. Astelimme kuvaajan kanssa rohkeasti rappuun ja etsimme oikean asunnon oven. Ovikellon rimpautuksen jälkeen tunsin, miten sydämeni sykki jännityksestä. Täällä sitä oltiin myöhään illalla Kimi Räikkösen isoäidin oven takana.

Toinen toimittaja oli sopinut käynnistämme puhelimitse etukäteen, mutta entä jos isoäiti onkin muuttanut mieltään. Ehkä hän onkin menossa jo nukkumaan? Ehdin vilkaista kuvaajaa huolestuneena, kun ovi yhtäkkiä aukesi. Pelkoni oli täysin turha. Sain kunnian astua mukaan maailman parhaisiin mestaruusbileisiin.

Tyylikkääseen ferrarinpunaiseen paitaan pukeutunut 81-vuotias Sirkka-mummi otti meidät vastaan avosylin, rutistuksin ja runsain poskipusuin. Hän juhli tyttärenpoikansa maailmanmestaruutta kahden ystävättärensä kanssa tietenkin Mumm-samppanjalla skoolaten.

”Olen Keski-Euroopassa oppinut pusuttelutavan, enkä koskaan jätä ketään miestä pusuttelematta”, Sirkka-mummi nauroi.

Hän kertoi vapisseensa jännityksestä päästä varpaisiin koko kisan ajan ja kyyneleiden tulleen voiton ratkettua.

”Tämä on niin uskomaton juttu. Olen kiertänyt kaikki Suomen karting-radat Kimin kanssa vuosia sitten. Silloin ei kukaan puhunut F1-mestaruudesta, ei edes Kimi”, ylpeä isoäiti muisteli ja kertoi, miten hän oli kuskannut poikaa Opel Corsallaan.

Kun Sirkka oli hehkuttanut vierailuaan Ferrarin varikolla ja esitellyt saamaansa laukkua, oli aika kiittää visiitistä ja antaa juhlien jatkua. Kimillä riittää ihailijoita ympäri maailmaa, mutta tuolloin suurin fani taisi olla hänen sympaattinen isoäitinsä.

X