Pertti Kurikan Nimipäivien Kari Aalto: älkää nimitelkö meitä epänormaaleja

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Kari Aallon mielestä päättäjät eivät saa mitään aikaiseksi kehitysvammaisten hyväksi. © tommi tuomi/otavamedia
Laulaja Kari Aalto toivoo, etteivät normaalit ihmiset sanoisi kehitysvammaisille: sä et osaa mitään.

Mistä Pertti Kurikan Nimipäivien biisien ideat tulevat, laulaja Kari Aalto?

Ne tulee multa.

Miten?

Mä en tykkää poliiseista, mä en tykkää viranomaisista. Mä en tykkää politiikasta, mä en tykkää poliitikoista. Mä oon laulaja ja sanoittaja.

 Mistä asioista sä tykkäät?

Autoista ja moottoripyöristä, ja musiikista ja kaikesta muusta paitsi en poliiseista. Enkä politiikoista.

Mitä haluaisit sanoa poliitikoille?

Päättäjät koettaa kelata sitä, mikä keharille on parasta elämässä ja mikä keharille ei oo parasta. Sitten kun ne päättää kansalaisen elämistä ja olemisesta täällä maapallolla, niin musta tuntuu, että mitään ei saada aikaiseksi.

Me ollaan tehty tämmöinenkin biisi, että Päättäjä on pettäjä, pettäjä on päättäjä. Ja Mä vihaan tätä maailmaa ja Miksei kukaan ymmärrä? Tämän nimisiä biisejä ollaan tehty sen takia meidän bändin kanssa, kun Suomessa olevien kehareitten asiat… Meitä on yritetty ruveta kilpailuttamaan. Me perustettiin Markuksen ja Samin kanssa semmoinen kilpailutusyhdistys, jossa meidän lause oli: Ei kilpailutukselle, kyllä ihmisoikeuksille!

 Mitä päättäjien pitäisi ymmärtää paremmin?

Pitäisi Suomessa vähän paremmin hoitaa kehitysvammaisten asioita, että meillä olisi parempi  ja kivempi olla täällä maapallolla. Että normaalit ihmiset ymmärtäisi meitä paremmin eikä aina nimiteltäisi että ’vammanen sitä, vammanen tätä, vammanen tota’.

Ettei aina kansalaiset nimittelisi meitä epänormaaleja kehari-ihmisiä ja sanoisi, että  sä oot vammanen, sä et osaa mitään, sä et tee yhtään mitään ja plää plää plää.

X