Helpota helteillä koiran tukalaa oloa – Kokosimme 7 helppoa viilennysvinkkiä, joilla virkistät lemmikkiäsi kuumana kesäpäivänä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Uiminen viilentää koiraa.
Moni koira noutaa mielellään vedestä lelun tai kepin, vaikkei muuten uimisesta erityisesti pitäisikään. © iStock
Koiran viilentämiseen on keksitty monia moderneja ja vaivattomia apuvälineitä, mutta tavanomaiset vilvoittelukeinot jäähdyttävät koiraa yhtä tehokkaasti.

Jos helteet pääsevät yllättämään, eikä lähimpään lemmikkieläintarvikeliikkeeseen ole pääsyä, kaikki viilennysvälineet ovat loppu verkkokaupoista ja postikin on tukossa, ei hätää.

Nappaa tästä tehokkaat viilennyvinkit koirallesi

Vaikka koiran tukalaa oloa voi helpottaa helteillä kätevillä viilennystuotteilla, kekseliäs koiranomistaja turvautuu tarvittaessa muihin tavanomaisiin, mutta silti tehokkaisiin viilennyskeinoihin.

1. Viilennystakin tai -liivin voi tehdä koiralleen vanhasta froteepyyhkeestä

Taitavampi ompelija muotoilee hellevaatteen koiralle täydellisen sopivaksi. Hitaammassa menossa märkä pyyhe riittää sellaisenaan tai kiinnitettynä kevyesti kaulan ja rinnan ympäri.

Pyyhetakkia täytyy muistaa kastella säännöllisesti viileällä vedellä. Kastelemattomalla takilla sujuu uinnin tai pesun jälkeinen kuivattelu.

Kostea pyyhe viilentää koiraa.

Kostean pyyhkeen voi kääriä hetkeksi koiran ympärille tai jättää viilentäväksi makuualustaksi paikkaan, jossa lattian tai maan kastuminen ei haittaa. © iStock

2. Koiran juomavettä voi viilentää jääpaloilla

Raikas viileä juomavesi houkuttelee juomaan, mutta jotkut koirat narskuttavat mieluusti jääpaloja sellaisenaankin.

Pidemmille lämpimän kelin lenkeille vettä on syytä ottaa mukaankin niin itselleen kuin koiralleenkin. Kun vedellä täytetyn pullon jäädyttää kokonaan ennen ulkoilua, sulava vesi pysyy matkan ajan viileänä.

3. Myös pehmeää ruokaa, kuten lihaa tai maustamatonta jogurttia, voi pakastaa

Ruokaa voi jäädyttää sellaisenaan paloiksi tai täytettävien purulelujen sisälle.

Lemmikkieläintarvikekaupoista saa myös koirille tehtyä jäätelöä!

Koirakin voi syödä kylmää ruokaa mielellään lämpöisillä keleillä.

Koiralle voi tarjota kesähelteillä ihmisten sokerisia jäätelöitä terveellisempiäkin viileitä ruokavaihtoehtoja. © iStock

4. Koiran peti tai makuualusta viilenee pyyhkeisiin käärityillä kylmäkalleilla

Jos viileäntuntuinen makuupaikka ei houkuttele perheen lämpöä rakastavaa lemmikkiä, voi koiran ohjata edes varjoon lepäämään.

5. Moni koira vilvoittelee mielellään ilmalämpöpumpun puhalluksen alla

Makuupaikan lähelle voi sijoittaa myös tavallisen pöytätuulettimen.

Tuuletin viilentää koiraakin kesähelteillä.

© iStock

6. Viileä suihku tai uiminen jäähdyttävät koiraa tehokkaasti

Liian kylmällä vedellä koiraakaan ei kannata kastella, vaan hiukan vilpoinen vesi riittää. Varsinkin kainalot ja mahanalus kannattaa kastella ennen lenkkiä ja sen jälkeen.

7. Karvan kevennys viilentää ja ehkäisee uimisesta kostunutta turkkia hautomasta ihoa

Karvojen ajelu viilentää karvaturrin oloa, mutta kannattaa muistaa, että ohutturkkisen koiran iho voi myös palaa. Vaaleapigmenttisillä koirilla varsinkin vaalea kuononpää kannattaa suojata auringonporotukselta.

Turkin lyhentäminen voi keventää koiran oloa kesällä.

Turkin lyhentäminen auttaa myös löytämään ja poistamaan kesäisin koiria piinaavat punkit, sekä vähentää turkkiin tarttuvan roskan määrää. Kuvassa normaalisti hyvin runsasturkkinen kiinanpalatsikoira. © iStock

X