Pirkko Ruohonen-Lerner: ”Presidentti Niinistö sortui ylilyöntiin”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Pirkko Ruohonen-Lerner kertoo, että hänellä on edelleen perussuomalaisten jäsenkirja. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia
Perussuomalaisen mepin mukaan puolue ei ole muuttunut radikaalisti. Samaan aikaan hän on yksi kolmesta jäsenestä, joilta puoluehallitus vaatii selvitystä puolueen vahingoittamisesta.

Politiikan syksy pyörähti käyntiin Sinisen tulevaisuuden järjestäytymisen merkeissä. Myös perussuomalaiset on ryhtynyt oikomaan rivejään. Puolueen euromeppi Pirkko Ruohonen-Lerner sai kirjatun kirjeen, jossa häntä pyydetään selvittämään kesäkuisia lausuntojaan.

EU-parlamentin nettisivuilla Ruohonen-Lerner esitellään edelleen perussuomalaisena. Viime kesäkuussa hän kertoi kuitenkin STT:lle kuuluvansa mieluummin Uusi vaihtoehto -ryhmään. Ruohonen-Lernerin omilla nettisivuilla ei kerrota, mitä puoluetta hän edustaa.

Seura tavoitti mepin sähköpostitse.

Minkä puolueen jäsen olet, Pirkko Ruohonen-Lerner?

”Toistaiseksi minulla on perussuomalaisten jäsenkirja. Presidentti Sauli Niinistön ja eräiden muiden henkilöiden voimalliset lausunnot siitä, että perussuomalaiset puolueena olisi muuttunut radikaalilla tavalla, ovat osoittautuneet toistaiseksi ylilyönneiksi. Nyt kun puoluekokouksesta ja uuden johdon valinnasta on kulunut kaksi kuukautta, en itse ole vielä huomannut tätä radikaalia muutosta.”

Ruohonen-Lerner ei silti peräänny kesäkuussa antamastaan lausunnosta.

”Olen edelleen sitä mieltä, että oli parempi antaa perussuomalaisten ministereiden jatkaa tehtävissään kuin korvata heidät RKP:n ja KD:n ”hallituskelpoisilla” ministereillä, jotka ensi töikseen olisivat romuttaneet mm. maahanmuuton tiukennukset, samoin pakkoruotsin poistamiskokeilun.”

Puolueen vahingoittaja?

Pirkko Ruohonen-Lerner kertoo lunastaneensa kirjatun kirjeen, joka sisälsi puoluehallituksen selvityspyynnön mepin kesäisistä lausunnoista.

”Valtiopäiväneuvos Raimo Vistbackan tavoin olen saanut puoluehallitukselta selvityspyynnön lausunnoista, joita annoin julkisuuteen heti tuoreeltaan puoluekokouksen jälkeen. Vastaukseni kysymyksiin ”puolueen vahingoittamisesta” antamillani lausunnoilla kesäkuussa eivät kuitenkaan tyydyttäneet täysin 4.8. kokoontunutta puoluehallitusta, joten saanen jatkokysymyksiä lähiaikoina.”

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan puoleen perustajalle ja Perussuomalaisten tukisäätiön hallituksessa istuvalle Raimo Vistbackalle on lähetetty selvityspyyntö haastemiehen kautta. Vistbacka ei ollut huomannut hänelle lähetettyä kirjattua kirjettä.

Lehtitietojen mukaan Vistbacka oleskelee parhaillaan Pohjois-Norjassa.

”Onhan se hyvä, että haastemiehilläkin on töitä. Haastemies ei tavoita minua ellei hän tule Laxelviin tai Kautokeinoon”, Vistbacka sanoi Ilta-Sanomille.

Selvityspyyntöjä on lähetetty Halla-ahon mukaan yhteensä kolme. Kolmannen kirjeen saaja ei ole tiedossa.

Ruohonen-Lerner: ”Haluan jatkaa”

Pirkko Ruohonen-Lerner sanoo haluavansa jatkaa perussuomalaisissa.

”Toistaiseksi olen perussuomalaisten jäsen ja sitoutunut muun muassa vaaliohjelmaamme 2014. Tarkoitukseni on pysyä perussuomalaisissa, mikäli puolueen nykylinja säilyy.”

EU-parlamentissa Ruohonen-Lerner on vaikutusvaltaisen talousvaliokunnan jäsen. Lisäksi hän on rahanpesun tutkintavaliokunnan varapuheenjohtaja.

Toistaiseksi hän ei ole kuullut vaatimuksia, joiden mukaan hänen tulisi siirtyä syrjään valiokuntapaikoiltaan.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajana toiminut Ruohonen-Lerner siirtyi Brysseliin Sampo Terhon paikalle toukokuussa 2015. Vastaavasti Ruohonen-Lernerin tilalle eduskuntaan tuli Leena Meri, joka toimii nyt perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajana.

Lue myös:

Ministeri Sampo Terho ei kehuskele nykytaiteen tunemuksellaan, mutta tunnustaa: ”Olen aina pitänyt Spedestä, minulla on kaikki Uuno Turhapurot dvd:nä”

Persuperheen hajaannus: Persujormuutus ajoi pojan kepuun

Halla-ahon puheenjohtajuus repi perussuomalaiset kahtia – Persujen kovimmat vaikuttajat loikkasivat Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmään

X