PKN:n uuden levyn kannesta löytyi Marjatta Leppäsen edesmennyt sisko – mikä on kuvan tarina?

Jaa kaverilleTilaa Seura
Pertti Kurikan nimipäivät -yhtyeen kokoelmalevyn kansikuva. © SONY MUSIC
Laulaja, näyttelijä Marjatta Leppänen selaili lehteä ja yllättyi: miksi hänen siskonsa on Pertti Kurikan Nimipäivien levyn kannessa?

Marjatta Leppänen käänsi keväällä sanomalehden sivua, kun hänen ajatuksensa pysähtyi. Oliko hän juuri nähnyt edesmenneen siskonsa kasvot?

Hän selasi lehteä pari sivua taakse päin, ja toden totta: siinä hänen siskonsa oli. Leppäsen sisko Raija Mäkisalo istui kuvassa keskimmäisenä penkillä juoden kahvia kahden ilmeisen ystävättärensä kanssa.

Vielä erikoisemmaksi asian teki se että Leppäsen sisko ystävättärineen oli euroviisuedustaja Pertti Kurikan Nimipäivien uuden levyn mainoksessa. Kuva on levyn kansikuva.

Leppänen luonnollisesti kiinnostui asiasta ja kertoi siitä myös siskonsa pojille. Suku ryhtyi selvittämään asiaa.

Sisko viisuedustajan levynkannessa

”Kaikki kuvan henkilöt ovat varmaankin kuolleet. Kuva on todennäköisesti 1980-luvun lopulta”, kertoo Raija Mäkisalon poika Pekka Mäkisalo.

Hän kertoo, että kukaan suvusta ei pahastunut kuvan käytöstä. Sukulaiset haluaisivat tietää, mistä nostalginen kuva on peräisin.

Erityisesti kuvan ilmestymisen ajankohta oli merkittävä. Marjatta Leppänen itsekin osallistui Suomen euroviisukarsinoihin neljä kertaa, ja jopa voitti ne kahdesti. Loppukilpailuun hän ei kuitenkaan päässyt tuomaristokommervenkkien vuoksi.

Nyt hänen siskonsa koristi Suomen viisuedustajan levynkantta. Se ilahdutti häntä ja sukua.

”Enpä olisi osannut arvata, että Raija on useamman levyn kannessa kuin minä itse”, Marjatta Leppänen sanoo.

Tunnistatko kuvan ihmiset?

Pekka Mäkisalo on selvitellyt kuvan alkuperää Pertti Kurikan Nimipäivien managerin, Lyhty ry:ssä työskentelevän Kalle Pajamaan kanssa. Kellään ei ole tietoa, missä yhteydessä kuva on otettu.

Alkuperäinen dia löytyi Lyhty ry:n arkistoista, ja yhtye ihastui siihen heti. Pertti Kurikan Nimipäivät perustettiin kehitysvammaisia tukevan Lyhty ry:n tiloissa, ja Pajamaa on luotsannut orkesteria siitä asti.

”Kuvassa on hieno tunnelma, hyvä sommitelma, loistava tilanne ja hyvännäköiset ihmiset. He juovat kahvia ja syövät pitkopullaa. Mikäs sen hienompaa”, Pajamaa sanoo.

Nyt Marjatta Leppänen, Pekka Mäkisalo ja muut Raija Mäkisalon läheiset sukulaiset toivovat Seuran lukijoilta vinkkejä kuvan ihmisistä.

Jos joku tunnistaa kuvan naisia, toimitukseen voi ottaa yhteyttä sähköpostilla vesa.makinen@otavamedia.fi.

X