Rock-tähti Johnny Hallyday halusi jättää lapsensa perinnöttömiksi - Sai aikaan uskomattoman kohun: Nyt monet ranskalaiset selvittävät, ovatko hekin vaarassa jäädä ilman perintörahoja

Rock-tähden perintöön liittyvää kiistaa puidaan oikeudessa. Hallydaylla on kaksi biologista aikuista lasta aiemmista avioliitoista sekä kaksi adoptoitua lasta viimeisen vaimonsa Laetician kanssa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Rock-tähden perintöön liittyvää kiistaa puidaan oikeudessa. Hallydaylla on kaksi biologista aikuista lasta aiemmista avioliitoista sekä kaksi adoptoitua lasta viimeisen vaimonsa Laetician kanssa.
(Päivitetty: )
Teksti:
Armi Kauppila

Ranskassa on käsitelty viime aikoina mutkikasta perintöriitaa. Ranskalaissyntyinen mutta Yhdysvalloissa suuren osan viimeisistä vuosistaan viettänyt rock-tähti Johnny Hallyday jätti testamentissaan kaiken omaisuutensa vaimolleen Laeticia Hallydaylle, 44.

Vuonna 2017 Johnny Hallyday menehtyi 74-vuotiaana keuhkosyöpään.

Mikäli Hallydayn kymmenien miljoonien omaisuus menisi tosiaan kokonaisuudessaan hänen vaimolleen, perinnöttömiksi jäisivät hänen kaksi aikuista lastaan, David Hallyday, 52, ja Laura Smet, 35. He ovat Johnny Hallydayn ja hänen aiempien vaimojensa lapsia.

Maaottelu lakiasiaintoimistoissa

Perintöasia ei suinkaan ole yksinkertainen, sillä on epäselvää, tulisiko tapauksessa soveltaa Ranskan vai Yhdysvaltain lakeja. Ne eroavat toisistaan merkittävästi.

Yhdysvalloissa useimpien osavaltioiden laki nimittäin sallii lasten jättämisen kokonaan perinnöttömiksi. Ranskassa puolestaan lapsille menee aina vähintään puolet menehtyneen vanhemman perinnöstä.

Leski Laeticia Hallyday toivoisi tietenkin, että perintöasiassa sovellettaisiin Yhdysvalloissa voimassa olevaa lakia. Lapset David Hallyday ja Laura Smet puolestaan haluaisivat ranskalaisen oikeusjärjestelmän suoman perinnön.

Hallyday aikoi hakea Yhdysvaltain kansalaisuutta

Johnny Hallyday syntyi Ranskassa toisen maailmansodan aikaan Jean-Philippe Smetinä. Hänen lähes 60 vuotta kestäneen uransa aikana fanit olivat enimmäkseen ranskalaisia, ja suurin osa levymyynnistä on ollut Ranskassa.

Hallyday ei ollut siellä pelkkä artisti, vaan suoranainen kultturinen instituutio, jolla oli vannoutuneita faneja useissa sukupolvissa. Häntä on tituleerattu muun muassa Ranskan Elvikseksi.

Yhdysvalloissa häntä ei tunneta läheskään yhtä hyvin kuin Ranskassa, ja hän saikin olla melko rauhassa faneilta asuessaan Kaliforniassa. Hallyday kuitenkin ammensi paljon inspiraatiota Yhdysvalloista.

Hän otti Johnny Hallydayn taiteilijanimekseen jo teini-iässä – nimi on perua yhdysvaltaiselta esiintyjältä. Hän suunnitteli myös Yhdysvaltain kansalaisuuden hakemista.

Oikeus ilmoitti lopulta, että Hallydayn tapaus käsitellään Ranskassa ja siinä sovelletaan Ranskan lainsäädäntöä. Laeticia Hallyday aikoo valittaa päätöksestä.

Ranskalaisten huoli heräsi  ja kiinnostus perintöasioihin lisääntyi

Ranskassa ihmiset ovat Johnny Hallydayn perintökiistan vuoksi alkaneet huolestua omasta oikeudestaan perintöön. He kyselevät lakitoimistoista, ovatko hekin vaarassa jäädä perinnöttömiksi niin kuin Hallydayn lapset.

Jotkut ovat myös tiedustelleet asiantuntijoilta, miten he voisivat jättää omat lapsensa perinnöttömiksi.

Suomessa vainajan lapsille kuuluu lain mukaan aina osa vanhempien perinnöstä.

Vanhempi voi kuitenkin jättää lapsensa perinnöttömäksi, jos tämä on loukannut vanhempaansa syvästi, käyttäytynyt jatkuvasti kunniattomasti tai yrittänyt tahallaan salata vanhempansa testamentin. Ilman perintöä jää myös silloin, jos surmaa vanhempansa.

X