Suojele Suomea rakentaneita – rokote on isänmaallinen teko

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Päätoimittaja Erkki Meriluoto.
Päätoimittaja Erkki Meriluoto. © Tommi Tuomi/Otavamedia
Sotaveteraanit ja maatamme rakentaneet sukupolvet pitivät heikompien puolta ja rakensivat parempaa huomista suomalaisille. Nyt meidän nuorempien on aika tehdä samoin, päätoimittaja Erkki Meriluoto kirjoittaa.

Itsenäisyyspäivän aikoihin pysähdymme kunnioittamaan sotiemme veteraaneja ja hyvinvointiyhteiskuntamme rakentajia.

Linnan juhlissa ei tällä kertaa nähdä sota-aikoina taistelleita, eikä perumisen vuoksi nykypäivän sankareitakaan – eli hoitajia. Juhlat jäävät pitämättä pahentuneen koronavirustilanteen vuoksi.

Sairaaloiden tehohoitopaikat ovat täyttyneet. Syynä ovat rokottamattomat koronapotilaat. He vievät paikkoja leikkauspotilailta. Terveysviranomaisten, lääkärien ja hoitajien viesti on selvä: ota koronarokote.

Onneksi Suomea rakentaneet ikäluokat ovat olleet viisaita. Yli 65-vuotiaiden ikäryhmästä lähtien reilusti yli 90 prosenttia on saanut jo kaksi rokoteannosta. Kolmas rokotekierroskin on jo käynnissä.

Erilaiset sairaudet heikentävät kuitenkin monen varttuneen vastustuskykyä. Meillä nuoremmilla on velvollisuus huolehtia, että emme ainakaan oman rokottamattomuuden vuoksi aseta heitä vaaraan.

Yhteinen tavoite

Sota-aikoina taistelutapa oli erilainen, mutta moni tavoite sama kuin nyt: läheisten hyvinvointi, heikompien suojelu, hoitohenkilökunnan auttaminen ja paremman huomisen turvaaminen suomalaisille.

Yhteisiä piirteitä löytyy muutenkin. Seura on paljastanut, että rokotevastaista lietsontaa harjoittavat valeuutissivustot ovat vahvassa yhteydessä Venäjään – jopa sivustoja pyörittäviä palvelimia sijaitsee siellä. Maan poliittiseen pelikirjaan sopivat eri Euroopan maiden mielenosoitukset ja mellakoinnit koronarajoituksia vastaan, koska ne koettelevat EU:n yhtenäisyyttä.

Koronatartuntatilanne Venäjällä on pahentunut siihen pisteeseen, että muutoksia ainakin paikallisiin venäjäksi toimiviin huuhaa-sivustoihin on tulossa. Reutersin mukaan viranomaiset ovat nyt tutkimassa sivustoja ja etsimässä pahimpia disinformaation levittäjiä – vankeusrangaistuksen uhalla. Tavoite on sama kuin täällä: saada rokotekattavuus nousemaan. Asia on koko maailman yhteinen.

Onneksi edes osa sosiaalisen median rokotevastaisuutta julistaneista on käynytkin rokotteen ottamassa – vaikka salaa seuraajiltaan.

Rokottamattomat täyttävät sairaalat. Nyt on loppujenkin aika olla isänmaallisia.

Toivotan hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Lue myös: Seura tutki: Millaisten saarnaajien ääntä rokotevastustajat ja salaliitto-uskovaiset kuuntelevat?

X