Saariselän kuulu Kuukkeli-keskus paloi poroksi – Palosta seuraa isoja käytännön pulmia alueen ihmisille

Tulipalo tuhosi Saariselän kuuluisan Kuukkeli-keskuksen kauppoineen päivineen. Lomalaisille se tietää pitkiä ostosreissuja.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Maanantaina aamuyöllä alkaneen palon syttymissyytä ei tiedetä. Kylän ainoasta ruokakaupasta ja palvelukeskittymästä on seinät jäljellä.

Tulipalo tuhosi Saariselän kuuluisan Kuukkeli-keskuksen kauppoineen päivineen. Lomalaisille se tietää pitkiä ostosreissuja.
Teksti:
Petri Korhonen

Saariselän lomakeskus­alueen ainoa ruokakauppa, legendaarinen Kuukkeli posteineen, Alkoineen, välinevuokraamoineen ja apteekkeineen ­tuhoutui tulipalossa juuri ­etelän hiihtolomien alkaessa.

Samalla paloi myös alueen lomamökkien keskusvaraamo. Palo aiheuttaa isoja käytännön pulmia alueen ihmisille.

Lapissa on totuttu, että ­lähimpiin marketteihin on ­peninkulmien matka, mutta reittilennoilla ja busseilla ­Saariselälle tulleille autottomille turisteille tämä voi olla yllätys.

Kimppakyydit ja matkaeväät korvaamaan Kuukkelia

30 kilometrin päästä Ivalon kaupoista voi tilata Saariselälle elintarvikkeita kotiinkulje­tuksella, mutta lääkkeet ja­ ­alkoholi pitää hakea itse.

Paikalla tuhoa tutkimassa käynyt Alkon Pohjois-Suomen palvelupäällikkö Kaija-Leena Kerkelä neuvoo turisteja ottamaan juomia ja eväitä mukaan etelämpää, ainakin jos jotain tiettyä merkkiä haluaa.

”Uusia noutopisteitä ei ­päivässä rakenneta ­millekään toiminnalle. Yksi ­vaihto­ehto on järjestää ostos­reissuja kimppa­kyydeillä Ivaloon. Täällä ollaan kekseliäitä eikä jäädä neuvottomiksi.”

X