”Saatko sinä muka 48-vuotiaana jostakin töitä?” Työvalmennus lisäsi irtisanotun Päivin itseluottamusta – ja uuteen työhönsä hän tuli valituksi vanhimpana työnhakijana

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Työvalmennus lisäsi itseluottamusta
© ISTOCKPHOTO
Päivi irtisanottiin Nokialta pitkän uran jälkeen. Uuden työpaikan hän löysi uravalmennuksen avulla.

Pitkän työuran Nokian palveluksessa tehneelle Päiville, 49, kerrottiin toissa kesänä, että hänet tullaan irtisanomaan joulukuussa. 17 vuotta saman työnantajan leivissä työskennelleenä hänellä ei ollut mitään tietoa tulevasta.

”Hain ensin muutamaa paikkaa yhtiön sisäisessä haussa. Sitten tuli tunne, että nyt on aika lähteä katselemaan jotakin uutta.”

Tuleva irtisanominen tuli puheeksi työterveyslääkärin kanssa. Päivi oli sairastanut kymmenisen vuotta sitten keskivaikean masennuksen. Lääkäri halusi estää masennuksen uusimisen.

”Hän ehdotti minulle työvalmennusta.”

CV:n päivitys ja mind mapin kartoitus

Päivi aloitti valmennuksen Katja Noponen Oy:n uravalmentajan kanssa. Kyseessä oli niin sanottu outplacement eli uudelleensijoittamisvalmennus, jonka työnantaja tarjosi Päiville.

Valmennus motivoi, ja Päivi huomasi, että hänen työnhakunsa oli vanhentunut.

”Päivitimme CV:ni ja etenkin tapani ajatella itsestäni ja osaamisestani.”

”Valmennuksessa ei keskitytty vanhoihin titteleihini, vaan kartoitettiin mind mapin eli miellekartan avulla sitä, mitä olen tehnyt ja mitä osaan.”

”Ulos omasta laatikosta”

Päivi oppi valmennuksessa myös muuttamaan työnhakuasennettaan. Ja hyppäämään ulos omasta ahtaasta laatikostaan.

”Etenkin naiset pyytelevät anteeksi ja vähättelevät osaamistaan. Muutin tapani hakea töitä miesmäisemmäksi ja röyhkeämmäksi.”

Se tuotti tuloksen.

Päivi huomasi LinkedInissä keskustelun, jossa etsittiin työntekijää. Hän tarttui tilaisuuteen ja kertoi rohkeasti itsestään.

Vaikka hän ei saanutkaan kyseistä työpaikkaa, keskustelu poiki hänelle työn.

Päivi allekirjoitti uuden työsopimuksen viime kesänä. Hän työskentelee nyt pohjoismaisen yrityksen HR Advisorina.

”En usko, että olisin tässä ilman ammattitaitoisen valmentajani apua. Työvalmennuksessa ei valmenneta pelkästään asiakkaan työnhakutaitoja, vaan koko ihmistä.”

”Moni tuttavani sanoi minulle, että saatko sinä muka 48-vuotiaana jostakin töitä. Sanoin, että saan. Olin erityisen ilahtunut siitä, että minä olin meistä kahdesta loppusuoralle päässeestä hakijasta se vanhempi.”

Juttu on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 9/18.

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X