Salitreeni vaihtui lenkkeilyyn – ”Kuin huomaamatta painoni oli pudonnut muutamassa kuukaudessa viisi kiloa”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Vivan päätoimittaja Erkki Meriluoto.
Päätoimittaja Erkki Meriluoto. © Tommi Tuomi / Otavamedia
"Vaihdoin sokerilimujen juomisen vissyveteen, vedin lenkkitossut jalkaan ja nipistin arjesta aikaa lenkkeilyyn", Kotilääkärin päätoimittaja Erkki Meriluoto kirjoittaa.

Olin harrastanut kuntosaliharjoittelua säännöllisen epäsäännöllisesti noin 15 vuoden ajan. Olo oli ihan ryhdikäs, mutta peruskunto oli kateissa. Vatsakaan ei kovin kiinteältä näyttänyt. Valokuvia katsoessa huomasin pääni ja kaksoisleukani alkaneen paisua, kuten keski-ikään tulevilla miehillä usein tuppaa käymään. Jotain oli tehtävä eri tavalla kuin ennen. Vaihdoin sokerilimujen juomisen vissyveteen, vedin lenkkitossut jalkaan ja nipistin arjesta aikaa lenkkeilyyn.

Muistan hyvin ensimmäiset lenkkini. Jo parin kilometrin kohdalla teki mieli vaihtaa hölkkävauhti kävelyyn. Soimasin mielessäni kurinalaisuuttani ja päätin jatkaa. Vähitellen matkat pitenivät.

Erkki Meriluoto

Lenkkeily auttoi kiinteytymisessä ja olosta tuli energisempi.

Lopulta jaksoin hölkätä 10 kilometrin matkan. Aikaa meni 65 minuuttia. Olin ylpeä, mutta sitten vaimo kävi malliksi juoksemassa saman matkan 53 minuuttiin. Tavoite kirkastui samalla selkeäksi, mutta töitä oli tehtävä.

Kolme kuukautta myöhemmin pääsin viimein samaan aikaan. Kesän huippu koitti elokuussa, kun Kalevan kisojen innostamana kokeilin kympin juoksemista urheilukentällä. Aikaa rataolosuhteissa meni enää 47 minuuttia ja 47 sekuntia. Olo oli energinen ja tarmokas.

Koukussa lenkkeilyyn viisi kiloa kevyempänä

Kuin huomaamatta painoni oli pudonnut muutamassa kuukaudessa viisi kiloa. Vaikka olin tehnyt kuntosalilla treenatessa vatsalihasliikkeitä, eivät nekään olleet ­aiemmin juuri näkyneet. Kiinteytyminen oli muutenkin ihan eri luokkaa kuin pelkkien painojen kanssa soheltaessa. Posketkin olivat lommolla ja kaksoisleuka kadonnut.

Lenkkeily jatkuu yhä. Lihaskuntotreeniksi riittää käynnit ulkokuntosalilla kerran pari viikossa. Näin onnistuin itse.

Kotilääkäri

Kotilääkäri 5/21 ilmestyy 12.5.2021. © Otavamedia

 

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X