Sauli Niinistö juhlii isänpäivää ensi kerran Aaron kanssa – Presidentti kertoo isyyden ja työn yhdistämisestä Iltalehdelle: ”Hyvää vanhemmuutta voi elää äärettömän monella tavalla”

Jaa kaverilleTilaa Seura
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ulkoilutti presidenttiparin Lennu-koiraa kauniissa syyssäässä Helsingin Meilahdessa lokakuussa 2018.
Presidenttiparin arkeen kuuluu myös Lennu-koira. Sauli Niinistö ja Lennu ovatkin tuttu lenkkipari Helsingin Meilahdessa. © Markku Ulander / Lehtikuva
Sauli Niinistö juhlii nyt ensikertaa isänpäivää kuopuksensa Aaron kanssa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö juhlistaa ensimmäistä isänpäivää Aaro-vauvan kanssa. Tuoreessa Iltalehden haastattelussa hän kertoo, kuinka on onnistunut yhdistämään isyyden haasteet ja työn tasavallan presidenttinä.

Niinistö kertoo, että isyys ja työ on sopinut hänen kohdallaan hyvin yhteen.

”Omalla kohdallani on helppoa, koska asuminen ja suurelta osin työ tapahtuu samassa paikassa. Pystyn sujuvasti vaihtamaan roolista toiseen. ”

Presidentti myös kertoo oman näkemyksensä siitä, miten perhevapaat pitäisi olla mahdollista järjestää tasapuoleisesti vanhempien kesken.

”Olisi tärkeää, että jokainen mies voisi halutessaan pitää perhevapaata, että olosuhteet ja ympäröivät asenteet siihen olisivat kunnossa. Perhevapaissa pitää siksi olla väljyyttä, niin että jokainen perhe voi omalta kohdaltaan löytää sopivan ratkaisun. Joustavuutta ja tukea tarvitaan – niin yhteiskunnan, työpaikkojen, tarhojen, isien kuin äitienkin toiminnassa,” Niinistö kommentoi Iltalehdelle.

Isänpäivää vietetään Mäntyniemessä etukäteen

Tasavallan presidentti on isänpäivänä töissä. Hän matkustaa Pariisiin rauhanfoorumiin. Isänpäivää vietetään täten etukäteen Mäntyniemessä.

Juuri matkustelun arvellaan olevan syy siihen, miksi nuoret miehet eivät nykypäivänä halua hankkia lapsia. Sauli Niinistön mukaan ikinä ei välttämättä tunnu siltä, että olisi oikea aika hankkia lapsia, mutta joskus on vain uskallettava.

”Elämässä voi sattua mitä vaan, mutta yleensä hyvää tulee enemmän kuin osaa odottaa. Kannustan luottamaan siihen.”

Eikä omaa elämää tarvitse lapsen mukana unohtaa, muistuttaa presidentti.

”Hyvää vanhemmuutta voi elää äärettömän monella tavalla. Eivät oma persoonallisuus ja elämäntapa lapsen pesuveden mukana mene”

Sauli Niinistön ja Jenni Haukion yhteinen lapsi Aaro Veli Väinämö Niinistö on nyt yhdeksän kuukauden ikäinen.

Aaro on presidentin puolison Jenni Haukion ensimmäinen lapsi ja Saulin kolmas.

Sauli Niinistöllä on kaksi aikaisempaa lasta edellisestä avioliitosta. Nuutti Niinistö on syntynyt vuonna 1975 ja Matias Niinistö viisi vuotta myöhemmin. Poikien äiti ja Saulin ensimmäinen vaimo Marja-Leena Niinistö kuoli liikenneonnettomuudessa tammikuussa 1995.

Vuonna 2005 Sauli Niinistön pojat Matias ja Nuutti nähtiin mukana vaaliristeilyllä.

Sauli Niinistön pojat Matias ja Nuutti nähtiin isänsä mukana vaaliristeilyllä vuonna 2005. © Kari Santala / Otavamedia

”Läheisyyden, ilon ja onnen lähde”

Isänpäivähaastattelussa presidenttipari kertoi, että Aaro on innoittanut Jenni Haukiota jo moniin runoihin, ja myös isän päiväkirjamerkinnöissä vauva ”seikkailee”. Sauli Niinistö kuvaileekin vauvaa ja isyyttä ”läheisyyden, ilon ja onnen ” lähteeksi omassa arjessaan.

Presidenttipari on ollut hyvin varjelevainen Aaro-vauvan julkisuudesta. Ensimmäinen kuva julkaistiin vasta Sauli Niinistön syntymäpäivänä elokuussa. Aaro on kuvassa kuusi kuukautta vanha. Kuvaan on mahtunut myös perheen rakas lemmikkikoira Lennu.

Sauli Niinistö ja hänen poikansa Aaro

© KUVAKAAPPAUS: TWITTER.COM Sauli Niinistö julkaisi kuvan Twitter-tilillään.

Sauli ja Jenni kertoivat tulevasta perheen lisäyksestä viime vuoden lokakuussa. Presidentin kanslian verkkosivut kaatuivat hetkellisesti tiedotteen lähetyksen jälkeen. Samoin kävi myös, kun vauvan syntymästä ilmoitettiin helmikuussa.

Pari on ollut naimisissa vuodesta 2009.

X