Seura pitää kukkarosi puolia – Tarjoamme lisää hyötytietoa arjen valintoihin

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Erkki Meriluoto
Päätoimittaja Erkki Meriluoto. © Tommi Tuomi / Otavamedia
Säästämis­vinkkien lisäksi Seuran loppuvuotta kuvaa runsaus.

Mikä yhdistää ruoan hintaa, energian hintaa, viitekorkoja ja yleisestikin elämisen kustannuksia? Tietenkin niiden nousu, mutta myös aiheeksi päätyminen Seuran sivuille. Kuluttajanäkökulma on tänä vuonna näkynyt kattauksessamme.

Esimerkkejä pieniä arjen valintoja palvelevista jutuista olivat muun muassa halpiskahvien testi ja mökkiruokakorin hintavertailu eri kauppaketjujen välillä.

Laajempaa opastusta tuovat energian hintaan liittyvät aiheet sekä esimerkiksi tämän viikon lehdestä löytyvä seikkaperäinen hävikkiruokajuttu. Kerromme myös eri tuotteiden pienemmällä määrällä kikkailusta.

Lue myös: Hinta on sama, mutta pakkaus pienenee – Näin valmistajat yrittävät häivyttää hintojen nousua nyt tuotteen määrää vähentämällä

Hintojen nousu aiheuttaa päänvaivaa

Tuotetta kutistaa shrinkflaatio-nimen saanut toiminta. ”Itse olen kuluttajana havahtunut ilmiöön eniten makeisissa, jäätelöissä ja kekseissä. Ehkä se ei ole kansanterveyden kannalta huono asia”, sanoo Anu Seppänen. © LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Tavallisen ihmisen puolella

Kuluttajanäkökulma ja palvelujournalismi tulevat lisääntymään Seurassa entisestään. Käsittelemme aiheita pääosin Valokiila-osiossa, pidemmän asiajutun paikalla ja pääkirjoituksissa.

Puheenaihe on kuitenkin nyt kaikkien huulilla, joten teema tulee todennäköisesti näkymään myös lehden muiden juttujen ohessa ja haastateltujen puheenvuoroissa. Pidämme journalismissamme tavallisen ihmisen ja hänen kukkaronsa puolia. Otamme mielellämme vastaan myös juttuvinkkejä ja -toiveita aiheeseen liittyen.

Lue myös: Venäjä kylvi energiakriisin siemenet jo vuosikymmeniä sitten – ”Väkivallalta ummistettiin silmät, jääräpäisesti uskottiin keskinäisriippuvuuteen”

Loppuvuonna luvassa

Säästämisvinkkien lisäksi Seu­ran loppuvuotta kuvaa hyvin runsaus. Syksyn aikana ilmestyy vielä kaksi tuhdimpaa lukupaketti-kokonaisuutta, jotka sisältävät runsaamman sivumäärän – myös TV-maailman puolella lisätehtävien kera.

Teemoina syksyn lukupaketeissa ovat kirjat mm. tulevien kirjamessujen kautta käsiteltynä sekä silmien terveyteen liittyvät moninaiset asiat.

Marraskuussa tilaajamme saavat lehden mukana upean seinäkalenterin vuodelle 2023. Joulun alla on tuttuun tapaan lämminhenkisen tuplanumeron vuoro erillisine ristikkoliitteineen ja kahden viikon tv-ohjelmatietoineen.

Seura-lehti täyttää 90 vuotta

Runsaammat lukupaketit saavat jatkoa myös ensi vuonna. Aihekattauksessa on luvassa terveysaiheiden lisäksi sukelluksia mm. jännittävään true crimen maailmaan sekä suomalaisen luonnon syleilyyn.

Vuonna 2024 Seura täyttää kunnioitettavat 90 vuotta. Juhlavuotta kohti mennessä pidämme kiinni siitä kaikkein perinteisimmästä: sydämeltään suomalaisten tarinoiden kertomisesta.

Lue myös: Sähköllekin löytyy hintakatto – Professori Timo Rothovius katsoo talven hintapiikin yli: ”Tulevaisuudessa sähkö on jälleen halpaa”

Timo Rothovius

Timo Rothovius on Vaasan yliopiston laskentatoimen ja rahoituksen professori. © Sami Peltoniemi

X