Seura tapasi itsevarmat Huuhkajat Kreikka-pelin jälkeen – Päävalmentaja Kanervan unelma elää yhä: ”Tämä oli vasta välitavoite”

Pyry Soirin mukaan Suomen maajoukkuepeli Ateenassa ei ollut lainkaan parhaasta päästä mutta ei hätää: ”Kaikki parantavat peliään!”

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva uskoo vahvasti EM-unelmaan.

Pyry Soirin mukaan Suomen maajoukkuepeli Ateenassa ei ollut lainkaan parhaasta päästä mutta ei hätää: ”Kaikki parantavat peliään!”
(Päivitetty: )
Teksti: Vesa Mäkinen

Viileässä Ateenan yössä kenties pilkahteli välähdyksiä suomalaisen jalkapallon valoisammasta tulevaisuudesta. Voittamalla Kansojen liigan alkulohkonsa Suomen nuori miesten maajoukkue näytti, että menneiden sukupolvien epäonnen ja epäonnistumisten varjot on pyyhitty pois.

Seura tapasi pelaajia ja päävalmentaja Markku Kanervan, kun joukkue siirtyi Ateenan olympiastadionilta poliisin vartiomaan linja-autoon. Koko joukkueen tähtäin on nyt entistä vakaammin tulevissa EM-kisoissa.

”Kyllä minä siihen uskon. Nälkä kasvaa syödessä”, Kanerva totesi.

”Tämä oli vasta välitavoite. Unelma elää.”

”Olen todella ylpeä joukkueesta”

Peli ei ollut nuorilta Huuhkajilta parasta mahdollista, likikään. Silti joukkue teki sen, mikä oli tarpeen.

1-0-häviö Kreikalle ratkaisi, että Suomen miesten maajoukkue pääsi ensimmäisen kerran historiassa jatkoon lohkostaan, vaikkakin vain esikarsinnasta.

”Harvemmin näin paljon hymyilyttää tappion jälkeen. Edelleen olen todella ylpeä joukkueesta. Hyvin kantti kesti kaikilla”, Markku Kanerva totesi.

Kun pallo lipesi omaan maaliin Albin Granlundin jalasta viidentoista minuutin pelin jälkeen, monille katsojille alkoi hiipiä mieleen vuoden 1997 Unkari-katastrofi ja muut suomalaisten loppuminuuttien epäonnistumiset ja epäonnet.

Mutta Suomi kesti. Ilta päättyi pienen mutta sinnikkään suomalaiskatsomoon riemuun ja liikutukseen.

Pyry Soiri ja muut pelaajat keskittyivät jo jatkopeleihin poistuessaan Ateenan olympiastadionilta myöhään yöllä.

Pyry Soiri ja muut pelaajat keskittyivät jo jatkopeleihin poistuessaan Ateenan olympiastadionilta myöhään yöllä. © Jussi Helttunen / Otavamedia

”Nyt keskitytään täysillä”

Voittamalla lohkonsa Huuhkajat suoritti vaaditun tehtävän. Mikä jatkopelien kannalta on tärkeintä, itsevarmuus on säilynyt.

”Tämä ei ollut mitenkään paras peli meiltä”, totesi hieman ennen Kanervaa bussiin astellyt Pyry Soiri.

”Totta kai on suuret tavoitteet, ja sen eteen tehdään töitä. Nyt keskitytään tuleviin peleihin täysillä, ja kaikki parantavat peliään.”

Pelaajat olivat bussiin siirtyessään keskittyneen oloisia. Ajatukset ovat jo Unkari-pelissä lohkovoiton varmistumisesta huolimatta. Soiri totesi, että joka peliin keskitytään yhtä vakavasti.

Samaa sanoi Kanerva.

Kun Seuran toimittaja totesi, että Unkari-otteluun ei mitä ilmeisimmin lähdetä löysäilemään, Kanervan äänensävy oli ehkä hieman tiukempi kuin yleensä.

”Maajoukkuehommissa ei ikinä löysäillä.”

Hän ja pelaajat ovat Kreikassa useaan otteeseen todenneet arvostavansa fanien tukea erittäin paljon. Kaikki viittaa myös siihen, että Suomen maajoukkue aikoo olla fanien kannatuksen arvoinen kaikin puolin.

Näin Huuhkajien fanit kannustivat eilen maajoukkuetta

X