Seura-lehti uudistui – ”Lisäsimme selkeyttä, jatkamme runsautta”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Päätoimittaja Erkki Meriluoto.
Päätoimittaja Erkki Meriluoto. © Tommi Tuomi/Otavamedia
Seuran ulkoasu on nyt selkeämpi ja raikkaampi, mutta lukijoiden rakastamat juttuformaatit ovat mukana jatkossakin, päätoimittaja Erkki Meriluoto kirjoittaa ja kertoo Seura-lehden uudistuksesta.

Selkeys ja raikkaus. Niitä on tavoiteltu ulkoasultaan uudistuneen Seuran sivuilla. Taustalla ovat oma jatkuva halumme uudistua sekä Teidän lukijoiden vuosien saatossa esittämät toiveet.

Olemme saaneet ajoittain palautetta juttujen luettavuudesta: tekstin fontti on liian epäselvä tai sitä ei erota tumman kuvan tai taustan päältä. Näihin olemme kiinnittäneet uudistuksessa erityistä huomiota ja valinneet luettavammat kirjasintyypit, lisänneet vaaleaa taustaa sekä selkeyttäneet taittoa.

Uudistunut Seura-lehti tarjoaa runsautta

Uudistunut Seura-lehti! © Otavamedia

Muutoksia on tullut myös eri juttuformaattien palstajakoihin. Näin pystymme korostamaan ja erottamaan lehden pääjutut muista aiempaa paremmin.

Sisältö uudistuu uusien juttujen muodossa luonnollisesti jokaiseen lehteen. Juttutyyppien totaalisen mylläämisen sijaan olemme halunneet pitää kiinni teille lukijoille tutuista ja tärkeimmistä formaateista.

Koskettavat tarinat, sykähdyttävät reportaasit, tutkivat asiajutut ja kiinnostavat henkilöt löytyvät sivuiltamme jatkossakin. Lisäksi tarjolla on tuttuun tapaan hyötytietoa terveydestä ja lisäviihdettä ristikoiden ja tehtävien muodossa.

Runsautta luvassa jatkossakin

Perinteikästä lehteä ei kannata lähteä vetämään kertarysäyksellä uusiksi, vaan mahdolliset juttutyyppejä koskevat muutokset tehdään jatkossakin aina tarkoin harkiten pienemmissä osissa. Painoaikataulummekin pysyy samana, mikä tarkoittaa kilpailukykyistä reagointia tuoreisiin puheenaiheisiin.

Runsautta olemme lisänneet jo aiemmin näiden tuhdimpien Lukupaketti-lehtien muodossa. Seurassa ja TV-maailmassa on yhteensä 16 sivua enemmän juttuja ja tehtäväpuuhaa kuin niin sanotussa normaalinumerossamme.

Jatkamme näiden runsaampien lehtien julkaisua. Seuraava Lukupaketti ilmestyy numerossa 27 heinäkuun alussa. Syksyn ja loppuvuoden aikana tuhdimpi kokonaisuus ilmestyy vielä neljä kertaa lisää.

Kuten uudistukset yleensä, tämäkin ulkoasullinen raikastus saattaa herättää sekä ihastusta että vihastusta. Yleensä lehtien uuteen ilmeeseen tottuminen kestää vähintään parin numeron verran. Joskus lopulta todetaan, että olisi voinut uudistaa enemmänkin. Otamme mielellämme palautetta vastaan.

Toivotan hyvää alkukesää ja vieläkin parempia lukuhetkiä uudistuneen Seuran parissa!

X