Muistatko vielä, mikä oli Dingon vuonna 1986 ilmestyneen kolmannen albumin nimi? Testaa tietämyksesi Seuran nostalgiavisassa!

Nyt erotellaan nostalgiajyvät akanoista. Testaa, kuinka hyvin hallitset niin lähihistoriamme viihteen, politiikan, urheilun kuin kulttuurinkin.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Dingo vuonna 1985.

Nyt erotellaan nostalgiajyvät akanoista. Testaa, kuinka hyvin hallitset niin lähihistoriamme viihteen, politiikan, urheilun kuin kulttuurinkin.
Teksti: Terhi Harper / Toimitus

Seuran nostalgiavisa pistää tietämyksesi testiin! Kuka voisi unohtaa Dingo-yhtyeen, joka jätti jälkensä kotimaisen kevyen musiikin historiaan sytyttämällä koko Suomen ennennäkemättömään fanihysteriaan 1980-luvun puolivälissä. Sifonkihuivit ja kirkuvat teinitytöt seurasivat bändiä keikoille ympäri maata.

Seuran nostalgiavisassa voit testata todellisen Dingo-tietämyksesi – mikä olikaan bändin kolmannen albumin nimi?

Tee Seuran nostalgiavisa!

Entä vieläkö muistat Hynttyyt yhteen -komediasarjan 1990-luvun alusta? Tuolloin lähes koko Suomi seurasi maalais- ja kaupunkilaisserkusten edesottamuksia. Sarjan päähenkilöt Eija Vilppaan ja Hannele Laurin tuntevat kaikki, mutta todellinen tietäjä muistaa, keitä serkukset olivat nimeltään.

Nostalgiaan liittyy myös katkeria epäuskon ja pettymyksen hetkiä, joita koettiin monella kotisohvalla talvella 1980. Juha Miedon haave olympiakullasta himmeni hopeaan Lake Placidissa Ruotsin Thomas Wassbergin korjatessa kullan naapurimaahan Ruotsiin.

Seuran nostalgiavisa tietää kertoa, että kisoista tuli myös Suomelle kultamitali – suksilla kiidettiin, mutta oliko se mäessä vai tasaisella?

Kuinka monta sait oikein?

Hannele Lauri ja Eija Vilpas hauskuuttivat kansaa 90-luvulla Hynttyyt yhteen -sarjassa.

Hannele Lauri ja Eija Vilpas hauskuuttivat kansaa19 90-luvulla Hynttyyt yhteen -sarjassa. © Pekka Nieminen / Otavamedia

Tee myös nämä testit:

Tee testi! Tunnetko Suomen kansallissymbolit ja eläinlajiston kuin omat taskusi?

Tee kinkkinen synonyymitesti! Haasta sanavarastosi ja testaa: mitä tarkoittavat hieho, uhku ja terhen?

Tunnetko nämä ikoniset rakkauselokuvat ja niiden pääparit? Testaa tietämyksesi!

X