Suomalaiskannattajat uhkuvat Kööpenhaminassa iloa ja voitontahtoa – ”Se on 1-0 Suomelle, Pukki tekee”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Miki, Jani, Ville ja Markus uskoivat Suomen nappaavan maalin voiton. © Jukka Vuorio
Tanskaan matkustaneet suomalaiskannattajat ovat varmoja siitä, että EM-kisojen avausottelusta tulee vähintään tasapelipiste.

Jalkapallon EM-kisat ovat tuoneet Kööpenhaminan kaduille runsaasti suomalaisväriä, ja sieltä täältä on pitkin viikonloppua kuulunut innokkaita huutoja kuten ”OI SUOMI ON” ja ”KOTIMAA”.

Seura tapasi jalkapallofaneja, jotka oliva kokoontuneet Suomen maajoukkueen kannattajien valtaamaan Old Irish Pubin edustalle. Kannattajien usko Suomen menestykseen oli horjumaton. Pessimistisimmätkin ennustivat tasapeliä.

Miki, Jani, Ville ja Markus uskoivat Suomen yhden maalin voittoon.

”Se on 1-0, Pukki tekee. Tiukka puolustuspeli, niin ei ole mitään syytä, miksi Suomi ei voisi voittaa”, miehet sanoivat.

Nelikko kehui Kööpenhaminaa mukavaksi kaupungiksi ja asukkaita ystävälliseksi.

”Täytyy kehua myös sitä, miten helpoksi koronatestaus on tehty. Joka paikassa pääsee testiin.”

Sami, Dan, Karri, Jyri ja Tuomas odottivat illan pelistä voittoa. © Jukka Vuorio

Sami, Dan, Karri, Jyri ja Tuomas kertoivat jutelleensa perjantai-iltana useiden tanskalaisten kanssa, jotka odottivat pelistä Suomea vastaan helppoa voittoa.

”Sanoimme, että katsotaan sitä sitten huomenna, että miltä teistä näyttää sitten pelin jälkeen. Varmaan voidaan olla heidän kanssa frendejä vielä pelin jälkeenkin, sillä Suomihan tämän voittaa”, miehet sanoivat.

Tuire, Timo, Veli-Matti ja Nina uskoivat Tanskan yltävän enintään tasapeliin. © Jukka Vuorio

Tuire, Timo, Veli-Matti ja Nina kertoivat viikonlopun Kööpenhaminassa sujuneen mainiosti, tosin perjantainen koko maata koskenut nelituntinen pankkikorttien toimintaongelma oli hyydyttää hymyn.

”No siitäkin selvittiin ja kaikki toimii jälleen taas hyvin. Ja hyvin käy myös illan futispelissä”, nelikko uskoi vakaasti.

Tanskalaisviikingit ja suomalaiskannattajat sovussa

Markko, Antti ja Jari olivat yhtä mieltä siitä, että Suomen ja Tanskan välinen ottelu päättyy lukemiin 1-1. © Jukka Vuorio

Suomalaiskannattajat Markko, Antti ja Jari uskoivat lauantai-illan pelin päättyvän pistejakoon.

”Se on hyvä tulos ja sitä lähdetään hakemaan”, kolmikko vakuutti.

Viikingeiksi esittäytyneet tanskalaismiehet toivoivat Suomelle kaikkea hyvää, mutta eivät oikeastaan uskoneet joukkueen mahdollisuuksiin. © Jukka Vuorio

Poikkeuksen ottelun lopputuloksen ennustamiseen tekivät tietenkin ”viikingeiksi” esittäytyneet hyväntuuliset tanskalaiskannattajat, jotka otaksuivat Tanskan vievän voiton lukemin 3-1.

”Jos kisat olisi pelattu vuosi sitten, teillä olisi ollut paremmat mahdollisuudet. Nyt olette hävinneet pelejä ennen kisoja ja Pukki on ollut loukkaantuneena”, vastustajansa selvästi hyvin tunteneet viikingit analysoivat.

Tanskalaiset sanoivat kuitenkin toivovansa Suomelle kaikkea hyvää.

”Toivottavasti menestytte hyvin Venäjää ja Belgiaa vastaan. Mutta ennen kaikkea nauttikaa siitä, että olette vihdoin mukana kisoissa.”

Lue myös: Ystävä kertoo: Tällainen on Huuhkajien ikitaistelija Paulus Arajuuri – ”Hänessä on kasvanut soturimentaliteetti”

Lue myös: Näin rakkaussuhde jalkapalloon syntyi: Anarkistinen juniorijoukkue vailla organisaatiota

X