Suomen etsityin rikollinen Janne ”Nacci” Tranberg palautettu Espanjasta Suomeen – Pakoili poliisia lähes kaksi vuotta

Jaa artikkeliTilaa Seura
Vuonna 1974 syntynyt Janne ”Nacci” Tranberg on ollut etsitty mies. Hänestä on kaksi eurooppalaista pidätysmääräystä, jotka koskevat suorittamatta olevaa rangaistusta ja epäiltyjä törkeitä veropetoksia.
Vuonna 1974 syntynyt Janne ”Nacci” Tranberg on ollut etsitty mies. Hänestä on kaksi eurooppalaista pidätysmääräystä, jotka koskevat suorittamatta olevaa rangaistusta ja epäiltyjä törkeitä veropetoksia. © Lehtikuva / Handout / KPR
Suomalainen lentomatkustaja kertoo, miten Janne ”Nacci” Tranberg lenntäettiin Suomeen neljän siviilipoliisin saattueessa.

Suomen etsityin rikollinen, Cannonball-liivijengin ex-pomo Janne ”Nacci” Tranberg (ex. Hampunen) on juuri palautettu viime yönä kaikessa hiljaisuudessa Suomeen. Mies oli onnistunut piilottelemaan poliisia Espanjassa lähes kahden vuoden ajan ja hänestä oli tehty kansainvälinen etsintäkuulutus.

Seura sai Tranbergin palautuksesta uutisvinkin suomalaiselta matkustajalta, joka lensi eilen lentokoneella Saksan Frankfurtista Suomeen ja kiinnitti huomiota takarivin matkustajan tatuoituihin, tutunoloisiin kasvoihin.

Janne ”Nacci” Tranbergin värikkäiksi tatuoidut kasvot ovat olleet isosti esillä viime aikoina lehtikuvissa.

Frankfurt on eurooppalaisen lentoliikenteen keskus, jota kautta useat Etelä-Euroopan lennot tulevat Helsinkiin myös Espanjasta.

”Hän matkusti takarivissä neljän siviilipoliisin saattueessa, lippis syvällä päässä”, uutisvinkin tehnyt suomalaismatkustaja kertoo Seuralle.

Janne ”Nacci” Tranberg piti palauttaa jo aiemmin

Cannonball MC -moottoripyöräkerhon entinen johtaja Janne ”Nacci” Tranberg otettiin kiinni lokakuun 7. päivä Espanjan Aurinkorannikolla, jolloin hänet piti palauttaa Suomeen 2—4 viikossa.

Tranbergiä ei ole saatu tuotua Suomeen odotetussa ajassa, eikä edes Suomen keskusrikospoliisi ole tiennyt, miksi siirto on viivästynyt. Tiedossa on kuitenkin, että Espanjan viranomaiset eivät ole tehneet hänestä luovutuspäätöstä odotetussa ajassa.

Ennen lokakuista pidätystä Tranberg ehti pakoilla viranomaisia ulkomailla lähes kahden vuoden ajan. Hänen on raportoitu liikkuneen pakoaikanaan Espanjan lisäksi ilmeisesti myös Ranskassa ja Saksassa.

Kovat tuomiot odottavat Suomen etsityintä rikollista

Tranberg otettiin kiinni, koska hänellä on jäänyt suorittamatta vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistus muun muassa törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja muista talousrikoksista.

Lisäksi häntä ei ole saatu paikalle veropetosoikeudenkäyntiin. Tranbergia epäillään myös törkeästä huumausainerikoksesta ja doping-rikoksesta.

Janne ”Nacci” Tranberg pakeni Suomesta uutenavuotena 2018

Tranberg pakeni Suomesta uutenavuotena 2018. Tranberg on ollut pakonsa aikana Euroopan etsitympien rikollisten listalla. Hän on päivittänyt sosiaalisen median päivityksiä ahkerasti pakonsakin aikana ilmeisesti yrittäen hämätä poliisia kertoen itsestään vääriä paikkatietoja.

Rikostoimittaja Pekka Lehtisen kirjan Wanted – Janne Nacci Tranbergin, Suomen etsityimmän rikollisen tarina mukaan ”Nacci” on kärsinyt pakonsa aikana yksinäisyydestä, unettomuudesta, masennuksesta ja paniikkikohtauksista.

Tranberg yritti pakoilla poliisia niin kauan, että hänen rikoksensa vanhenevat. Hän jäi lopulta kiinni espanjalaisen virkavallan haaviin Espanjan pikkukaupunki Esteponassa sijainneessa kodissaan.

X