”Suomessa on käynnissä väestönvaihto, juutalaiset ovat kaiken takana ja aseellinen kapina on tarpeen” – Tällaiselta järjestöltä sisäministeriö tilaa asiantuntijalausuntoja

Jaa artikkeli
Sisäministeriö kertoo pyytävänsä kiihkokansalliselta kivääriyhdistys NRA:lta lausuntoja aselainsäädännön uudistamiseksi, ja huomasi vasta nyt että ”osa järjestön näkemyksistä on huolestuttavia”.

Suomen kansallinen kivääriyhdistys, yhdysvaltalaisen mallin mukaan perustettu NRA Finland kertoo nettisivuillaan, miten kansainvälinen juutalaisyhteisö, Uusi Maailmanjärjestys-salaliitto sekä George Soros vaikuttavat Suomenkin päättäjiin.

Suomen väestöä ollaan järjestön mukaan vaihtamassa arabimaista tuleviin pakolaisiin. Poliisi on puolueellinen, ja vainoaa väärin perustein muun muassa kansallissosialistista Pohjoismaista Vastarintaliikettä sekä Ilja Janitskinia.

Viranomaiset leimaavat poliittisten syiden takia myös liivijengit, moottoripyöräkerhot ja Venäjältä johdetut Yön sudet rikollisiksi, vaikka oikeasti nämä ovat NRA:n mukaan viattomia harrastusryhmiä.

Järjestö ihailee Venäjän ja sen presidentin Vladimir Putinin ryhdikkäitä toimia kansalaistensa turvallisuuden varmistamiseksi, ja sanoo Suomen ryhtyneen Yhdysvaltain ja Naton käskyläiseksi. Myös kirkko on mädätetty naispappeuden ja perversioiden suosijaksi.

NRA sanoo, että suomalaisten aseenomistajien pitää valmistautua aseelliseen vastarintaan ”maahantunkeutujia” vastaan, ja hyvänä mallina tässä on Soldiers of Odin -järjestö. Oikean tiedon saamiseen järjestö suosittelee muun muassa MV-sivustoa sekä Magneettimediaa, koska valtion Mediapooli sensuroi kotimaista mediaa.

Kaikkien näiden yhteiskuntajärjestyksen kumoamiseen yllyttävien näkemyksien jälkeen on yllättävää, että NRA Finland ilmoittaa olevansa sisäministeriön asiantuntijakumppani: se kiittelee, että siltä pyydettiin viimeksi marraskuussa lausuntoa aselain uudistamisen toteuttamistapoihin.

Sisäministeriön lausuntolistalla ovat samassa rivissä niin Rajavartiolaitos, oikeuskanslerinvirasto kuin NRA:kin. © Kuvakaappaus sisäministeriön sivuilta

”Pääsemme helpommalla” kun otamme NRA:n mukaan

Sisäministeriön mukaan tämä järjestön väite pitää paikkansa.
Ministeriö myöntää ottaneensa ja ottavansa säännöllisesti NRA Finlandin mukaan aselakeja koskeviin hankkeiden valmisteluun.

Ministeriö perustelee ratkaisua sillä, että järjestö on ollut mukana lausunnonantajissa jo vuosien ajan. Käytäntöä ei ole kuulemma ollut syytä muuttaa.
Ministeriö ei silti ole välttämättä seurannut kovin tarkasti, millaiseksi järjestön toiminta on viime aikoina muuttunut.

”Poliisiosasto on sopinut lausunnonantajista yhdessä poliisihallituksen kanssa”, sanoo ministeriön valtiosihteeri Olli-Poika Parviainen Seuralle.

Poliisiosaston poliisitarkastajan Seppo Sivulan mukaan lausuntoja pyydetään aina mahdollisimman monelta toimijalta, sekä aseharrastuksen vastustajilta että edistäjiltä.

”Olen varma, että pääsemme helpommalla, kun annamme kaikille halukkaille mahdollisuuden mielipiteidensä julkituomiseen. Näin vältymme vastaamasta jälkikäteisiin väitteisiin siitä, että jokin intressitaho olisi jätetty tarkoituksella ulkopuolelle,” Sivula kertoo.

Virkamiehet siis arastelevat kovaäänistä järjestöä niin paljon, että mieluummin antavat sille asiantuntijastatuksen kuin poistavat sen listoiltaan.

Ministeriö ei halunnut vastata Seuran kysymykseen siitä, voisivatko samoilla perusteilla esimerkiksi Odinin soturit tai Kohti Vapautta-järjestö päästä mukaan katurauhaa koskevien säädösten valmisteluun.

”Kävin juuri läpi joitakin järjestön sivuilla olleita kirjoituksia ja osa niistä on huolestuttavia. Palaamme ministeriössä lausuntokäytäntöihin kokonaisuutena tänä vuonna,” sanoo Olli-Poika Parviainen.

Muut aselain lausunnonantajat kuten asekauppiaat, metsästysjärjestöt ja ampumaurheilijat ovat Seuran tietojen mukaan vältelleet yhteyksiä NRA-järjestöön.

Järjestö ei kerro jäsenmääräänsä, eikä sisäministeriökään tiedä varmuudella kuinka monia harrastajia järjestö todellisuudessa edustaa.
Alan arvioiden mukaan NRA:n jäsenmäärä voi olla mitä tahansa muutamasta kymmenestä pariin sataan.

 

NRA:n mukaan sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) valmistelee Suomeen islamilaista lakia.

*****

NRA ry:n vastine 15.1.2019

Kansallinen kiväärijärjestö NRA on lähettänyt Seuralle vastineensa oheisesta uutisjutusta. Julkaisemme tässä vastineen sellaisenaan.

 

Toimituspäällikkö Pertti E. Korhonen on vuosien ajan pyrkinyt maalittamaan sekä minua henkilökohtaisesti, että kansalaisoikeusjärjestö NRA ry:tä. Toimiessaan Helsingin Sanomat toimituspäällikkönä hän kirjoitti ensimmäisen artikkelinsa lehteen arvostellen aivan muita sivuillamme olleita artikkeleita, kuin antamiamme lausuntoja. Missään Korhosen kirjoituksessa ei hän ole kyennyt millään tavoin esittämään lasuntomme olleen asiattomia tai virheellisiä. Ampuma-aseita koskevat lausuntomme on kaikki valmisteltu asiantuntijoidemme ryhmässä ja edustavat Suomessa alan huippuosaamista.

Petri E. Korhonen on leikkaa/liimaa tekniikalla esittänyt sivuillamme olleista artikkeleista osia antamatta tietoa linkistä tai artikkelin kirjoittajasta.
Väittämällä järjestöämme äärioikeistolaiseksi hän loukkaa myös jäsenistöämme jotka äänestäjinä edustavat lähes kaikkia poliittisia puolueita.
Jäsenistössämme ei ole tietojemme mukaan kaksoiskansalaisia, joten edustamme suomalaisia aseharrastajia. Olemme taloudellisesti ja poliittisesti riippumaton kansalaisoikeusjärjestö.

NRA ry ei arvostele muita järjestöjä niiden esittämien mielipiteiden vuoksi, kuten Petri E. Korhonen on tehnyt maalittaessaan järjestöämme.

Henkilökohtaisesti olen vaikuttanut ampuma-aseisiin liittyvissä kysymyksissä yli puoli vuosisataa ja olen ollut perustajajäsenenä useissa aseita ja ampumaurheilua edistävissä yhdistyksissä, sekä maanpuolustusjärjestöissä. Odotan vastineemme tulevan julkaistuksi seuraavassa lehdessänne.”

Runo K. Kurko
puheenjohtaja

 

Juttua muokattu 15.1. klo 13:58, lisätty NRA:n vastine.

 

X