Superfani Marika asuu viikkoja teltassa jonottaen Nummirock-festareille – ”Jos joku tänne tulee yhtä aikaisin, hän saa painua kauas näköpiiristäni!”

Kauanko suostuisit elelemään teltassa päästäksesi lempitapahtumaasi ensimmäisenä? Marika Miettinen on telttaillut jo viikkoja odotellen Nummirockin alkua.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Marika Miettinen arvelee, että tänä vuonna hän on Nummirockissa jo kahdettatoista kertaa.

Kauanko suostuisit elelemään teltassa päästäksesi lempitapahtumaasi ensimmäisenä? Marika Miettinen on telttaillut jo viikkoja odotellen Nummirockin alkua.
(Päivitetty: )
Teksti:
Armi Kauppila

Lapualainen Marika Miettinen, 30, joutuu laskemaan jonkin aikaa, monettako kertaa hän on kauhajokelaisessa Nummirockissa tänä kesänä. Lopulta hän päätyy lukuun 12, mutta ei ole aivan varma.

Jonotusperinne alkoi myöhemmin, vuonna 2013, jolloin Miettinen halusi olla ensimmäinen paikalla. Sitten muut festarikävijät alkoivat yllyttää häntä jonottamaan teltassa ensin kaksi viikkoa, sitten kolme viikkoa ja lopulta kuukauden.

Marika Miettinen yöpyy teltassa kuukauden odotellen Nummirockin alkua.

Marika Miettinen yöpyy teltassa kuukauden odotellen Nummirockin alkua. © Marika Miettisen kotialbumi

”Paras asia koko maailmassa”

Tänä kesänä Miettinen sai parhaan ystävänsä seurakseen jonottamaan oltuaan itse alueella reilut kaksi viikkoa. Kolmen viikon telttailun jälkeen Miettinen vastaa pirteänä puhelimeen.

”Täällä metsässä on mukavaa olla, vaikka säähaasteita on kyllä välillä ollut. Usein tuulee tai on liian kuuma. Kylmä ei pahemmin haittaa, koska silloin voin vain laittaa lisää vaatetta päälle, ja ruuatkin säilyvät paremmin”, Miettinen sanoo ja nauraa.

Viikkojen leireileminen metsässä saattaa ihmetyttää mukavuudenhaluisia ihmisiä. Miettiselle aikaiseen jonottamiseen on kuitenkin yksinkertainen syy: hän on todellinen Nummirock-fani.

”Tämä on paras asia koko maailmassa. Täällä on aina aivan ihania ihmisiä, jotka tekevät kaikkea outoa ja tyhmää. Leiritkin ovat hauskan näköisiä.”

Tapahtuman esiintyjät eivät suinkaan ole Miettiselle tärkein asia, ja hän joutuukin kaivelemaan muistiaan mainitakseen tänä vuonna esiintyviä yhtyeitä.

”Olen kyllä vilkaissut ohjelmaa, mutta en oikein muista mitä siinä oli. Kyllä se tunnelma on ehdottomasti pääasia, täällä on aina tosi hyvä meininki.”

Tylsää ei tule, kun on varustautunut hyvin

Aivan askeettisissa oloissa Miettinen ei joudu leirissään pärjäämään, vaan hän on varautunut odotukseen asianmukaisesti.

”Minulla on täällä vaikka ja mitä, tuntuu, että on koko omaisuus mukana! Teltassa on kaksi pöytää, erilaisia kokkausvälineitä, vaatetanko ja paljon vaatteita kaikkiin keleihin.”

Viihtyäkseen leirissä kokonaisen kuukauden Miettinen on pakannut mukaansa myös tekemistä. Teltasta löytyy muun muassa kirjoja ja askartelutarvikkeita.

”Kaikkea mahdollista, mitä vain voi puuhailla. Ei täällä kyllä tylsää tule ikinä!”

Haastattelupäivänä hän oli muun muassa virittänyt teltan päälle pressun ja katsellut puhelimellaan Netflixiä.

Leirissä ei tule ongelmia tai tylsää hetkeä, kun on varautunut kaikkeen.

Leirissä ei tule ongelmia tai tylsää hetkeä, kun on varautunut kaikkeen. © Marika Miettisen kotialbumi

Lähipiiriä ihmetyttää

Marika Miettisen lähipiirissä on ihmetelty kuukauden leirireissua.

”Eivät he oikein ymmärrä tätä touhua. Äitiä pelottaa, että joku tulee tänne ja tekee minulle jotain. Siskokin tuumasi järkyttyneenä, että nyt se oikeasti muuttaa sinne metsään!”

Miettisen täti kuitenkin ymmärtää innostuksen ja auttoi muun muassa teltan hankkimisessa.

Nummirockin järjestäjät ovat ottaneet tosifanin tempauksen hyvin vastaan. He ovat jopa antaneet Miettisen pitää bingoja festareilla.

”Autan täällä järjestelyissä niin paljon kuin pystyn. Keitän kahvia ja vahdin lapsia sillä aikaa, kun heidän vanhempansa tekevät töitä. Kyllä täällä minullekin keksitään tekemistä”, Miettinen sanoo.

Hän ei pidä ajatuksesta, että joku muu pystyttäisi leirin ja ryhtyisi odottamaan Nummirockin porttien avautumista hänen kanssaan samaan aikaan.

”Jos joku tänne tulee yhtä aikaisin kuin minä, hän saa painua kauas näköpiiristäni! Haluan olla yksin”, Miettinen sanoo ja nauraa.

X