Syöpävakuutus tarjoaa naisille kapeaa turvaa kovaan hintaan

Kilpailu- ja kuluttajaviraston lakimies pitää naisten syöpävakuutusta ”tyypillisenä sirpalevakuutuksena”.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kilpailu- ja kuluttajaviraston lakimies pitää naisten syöpävakuutusta ”tyypillisenä sirpalevakuutuksena”.
(Päivitetty: )
Teksti: Hertta-Mari Kaukonen

Naisten syöpävakuutus on vakuutus, joka turvaa vain, jos terve nainen sairastuu rintasyöpään tai gynekologiseen syöpään. Muut syövät ja vakavat sairaudet on karsittu pois vakuutuksen piiristä. Ehdot ovat tiukat, sillä vakuutuksen ottamisen jälkeen kolmenkymmenen vuorokauden sisällä diagnosoitua syöpää ei korvata.

”Kyseessä on tyypillinen sirpalevakuutus, josta mediassa kirjoitellaan usein. Vakuutus turvaa vain hyvin kapeaa riskiä”, sanoo Kilpailu- ja kuluttajaviraston lakimies Paula Hannula.

Hinta perinteistä vakuutusta monesti kalliimpi

Sirpalevakuutukset voivat tulla perinteisiä vakuutuksia kalliimmiksi. Esimerkiksi AIG:n naisten syöpävakuutus maksaa 4,50–84,60 euroa kuukaudessa iän ja vakuutuksen laajuuden mukaan. Hintahaitari on iso, koska nuorten aikuisten on epätodennäköistä sairastua syöpään. Heiltä ei peritä muutamaa euroa suurempaa maksua.

Vastaavasti keski-iän ylittäneet maksavat moninkertaisia summia. Hintaan vaikuttaa myös halutun turvan taso. Samalla summalla voi saada vakuutuksen kaikkia vakavia tauteja vastaan perinteisistä, suomalaisista yhtiöistä.

X