Tallink Silja ei lupaa pelastusta Suomen telakoille

Jaa kaverilleTilaa Seura
Silja Europan reitti vaihtuu. Jatkossa se kulkee Tallinnaan. Kuva: Tallink Silja.
Suomen telakoille ei ole odotettavissa töitä ainakaan Tallink Siljalta. Yhtiö kertoo laivojensa olevan ajan tasalla.

Varustamon seitsemän laivaa ovat varsin uusia ja teknisesti ajan tasalla, eivätkä tulevat rikkipitoisuusmäärien tiukennuksetkaan aiheuta kuin teknisiä päivityksiä.

Valtaosa Silja Linen laivoista on valmistettu Helsingin tai Turun telakoilla.

”Nykyiset laivat ovat hyvässä kunnossa eikä tällä vuosikymmenellä ole vielä tarvetta uusiin laivoihin”, kertoo Tallink Silja Linen toimitusjohtaja Margus Schults.

Yhtiö siirtää kovasti kilpailtuun Tallinnaan liikenteeseen 23. tammikuuta Silja Europan. Vuonna 1993 valmistunut Europa vetää yli 3 100 matkustajaa.

Silja Europa korvaa matkustajakapasiteetiltaan pienemmän m/s Baltic Princessin, joka siirtyy Turun ja Tukholman väliseen liikenteeseen.

Matkustajamäärien kasvu jatkuu

Tallink Silja on Tallinnan reitin markkinajohtaja 57–58 prosentin osuudella. Kaikkineen viime vuonna Suomenlahden poikki seilasi noin 7,5 miljoonaa matkustajaa.

”Tallink Siljan yhdeksän kuukauden tulos viime vuodelta oli viitisen prosenttia parempi kuin vuotta aikaisemmin. Odotan kasvua myös tälle vuodelle, mutta se tulee matkustajamäärien kasvulla”, uskoo 2009 lähtien yhtiötä johtanut Schults.

Tallink Siljan kolmannen vuosineljänneksen tulos nousi tappiollisen talvikauden jälkeen yli 50 miljoonaa euroa voitolle, kiitos erinomaisesti sujuneen kesäkauden. Yhtiö on myös keventänyt vauhdilla velkataakkaansa, joka on edelleen noin 800 miljoonaa euroa.

Matkailu on tällä viikolla muutenkin esillä, kun Matkamessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 18.–20. tammikuuta.

X