Tämä elektroniikkalaite nousi ryminällä vuoden suosituimmaksi – myös lihashuoltovasara ja painotettu hulavanne purivat suomalaisiin

Jaa artikkeliTilaa Seura
Johdottomat kuulokkeet nauttivat suurta suosiota. © iStock
Verkkokauppa.com listasi vuoden kovimmat elektroniikka- ja välinenousijat. Suomalaiset innostuivat toden teolla hulavanteen pyörittämisestä ja johdottomista kuulokkeista vuonna 2019.

Mikä onkaan suosituin elektroniikkalaite tällä hetkellä suomalaisten mielestä?

Verkkokauppa.comin mukaan vuoden kovimman nousun ovat tehneet aidosti johdottomat kuulokkeet. Myös erilaiset hyvinvointiin ja treenaamiseen liittyvät välineet kasvattivat tasaisesti suosiotaan vuonna 2019, kiitos somesuosion.

TOP 5: Vuoden 2019 suurimmat nousijat

1. Johdottomat True Wireless -kuulokkeet

Johdottomien kuulokkeiden kysyntä on kasvanut kuluvan vuoden aikana järkälemäisesti − yli 220 prosenttia, Verkkokauppa.comista kerrotaan.

”Johtojen puuttuminen tekee kuulokkeista ylivertaiset käyttää niin urheillessa, auton ratissa kuin töitä tehdessäkin. True Wireless -kuulokkeiden valikoiman laajentuminen on käytännössä nujertanut välijohdollisten bluetooth-nappikuulokkeiden kysynnän”, sanoo Verkkokauppa.comin kaupallinen johtaja Vesa Järveläinen tiedotteessa.

Kategorian ykköstuotteen, eli Apple AirPodsien, rinnalle on noussut suuri joukko kilpailevia kuulokkeita. Näitä ovat esimerkiksi Happy Plugsilta, JBL:ltä, Under Armourilta ja ProCasterilta.

Lue myös: Uusi AirPods Pro tekee pesäeroa Applen edellisiin nappeihin – Mukana on vastamelutekniikkaa ja painetta vähentävä ”venttiilijärjestelmä”

2. Älykauittimet

Vesa Järveläisen mukaan äänentoistolaitteiden tuoteperheessä myös älykaiuttimien kysyntä tulee kasvamaan entisestään vuonna 2020.

Älykauttimet toimivat kodin muiden älylaitteiden kanssa ja tarjoavat musiikintoistoa laajempia toiminnallisuuksia puhelinsoitoista kalenterimuistutuksiin. Älykaiutinta  ohjataan puhekomennoilla: se voi esimerkiksi muistuttaa tärkeistä tapaamisista, kertoa päivän uutiset ja oppia soittamaan lempimusiikkiasi.

3. Lihashuoltovasara

Ovatko lihakset jumissa? Moni näyttäisi hakevan kotikutoista apua lihasjumeihin. Alun perin fysioterapeuttien vastaanotoilta tuttua, sittemmin kuluttajakauppaan matkannutta värisevää lihashuoltovasaraa käytetään palautumiseen kovan lihastreenin jälkeen. Sitä käytetään pehmentämään kipeytyneitä ja jäykkiä lihaksia.

Kun homma alkaa sujua, voi ottaa vaikka askeleen eteen, toisen taa ja vielä sivullekin.

Painotettu hulavanne on hitti. Kun homma alkaa sujua, voi ottaa vaikka askeleen eteen, toisen taa ja vielä sivullekin. © Timo Aalto

4. Painotettu hulavanne 

Painotetut, keskivartalon aktivoimiseen tarkoitetut hulavanteet nousivat Suomessa ilmiöksi. Hulavannetreenin on kerrottu kaventavan vyötäröä nopeasti ja tehokkaasti.

Lue myös: Onko kohuttu hulavanne hitti vai huti? Näin kapeni vyötärö, kun pyöritimme vannetta 13 minuuttia päivässä

5. Sähköpotkulauta 

Verkkokauppa.comin mukaan myös sähköpotkulautojen myynti kasvoi kuluvana vuonna  160 prosenttia edellisvuodesta.

Sähköpotkulautojen käyttö on vuokrattavien lautojen myötä vakiintunut yhdeksi  kaupunkiliikkumisen muodoksi.

”Sähköpotkulautojen vuokrauspalveluihin liittyvä lainsäädäntö hakee todennäköisesti vielä muotoaan, ja siksi yhä useampi päättääkin sijoittaa omaan kaupunkilautaan”, Järveläinen kertoo.

Vastaavasti sähköiset tasapainoskootterit eli hooverboardit jäivät hetken villitykseksi. Niitä ei enää edes myydä.

Lue myös: Tämä kaupunkiliikenteestä vielä puuttui – saamme sähköpotkulaudoista pian talvimallejakin

Lähde: Verkkokauppa.comin tiedote, *Postin Suuri verkkokauppa 2019 – tutkimus

X