Tee testi! Kuinka hyvin sinä tunnet kaikkien aikojen tangokuninkaalliset ja laulukilpailun upeat finalistit?

Tangokuninkaalliset juhlivat voittoaan.
Vuoden 1995 tangokuningas ja -kuningatar Jari Sillanpää ja Marita Taavitsainen. © JORMA POUTA / OTAVAMEDIA
Suosittuihin tangomarkkinoihin liittyy niin mieleenpainuvia nimiä, avioliittoja, tragedioita kuin sukuyhteyksiäkin. Testaa sinäkin tietosi tangokuninkaallisista Seuran testissä.

Tänä vuonna Tangomarkkinat järjestetään Seinäjoella 11.–15. heinäkuuta. Kyseessä on järjestyksessään 34. tapahtuma, ja perinne onkin jatkunut jo vuodesta 1985.

Semifinaalista varsinaiseen finaaliin etenivät kesäkuussa kuusi miestä ja kuusi naista. Tangolaulukilpailu huipentuu kuningattaren ja kuninkaan valintaan, ja sen juontavat Maria Tyyster, Susanna Heikki ja Kaj Kunnas. Kilpailun televisioi AlfaTV.

Historian havinaa ja entisiä kuninkaallisia

Vaikka perinteenä tangomarkkinat ovatkin vain muutaman kymmenen vuoden vanhat, on matkaan mahtunut useita legendaarisia kilpailijoita.

Testaa oma tietämyksesi tangomarkkinoiden pyörteistä!

Testin kuva: © Anni Koponen / Otavamedia

Testin kysymystä 7. on päivitetty 11.7. kello 9:52.