Tee testi! Testaa nyt, oletko kartalla Pekingin talviolympialaisten kummallisuuksista? Nyt erotellaan aidot penkkiurheilijat sunnuntaikatselijoista

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Iivo Niskanen avasi Suomen mitalitilin Pekingin olympialaisissa.
Iivo Niskanen avasi Suomen mitalitilin Pekingin olympialaisissa voittamalla yhdistelmähiihdossa pronssia. © Lehtikuva
Pekingin talviolympialaisissa on monta asiaa erilailla kuin ennen. Testaa oletko kartalla kummallisuuksien kirjosta. Tiedätkö esimerkiksi, mitä erikoista on katsojakunnassa tai mistä urheilijat ovat majoitustiloissaan valittaneet?

Pekingin olympialaisten kultamitalissa ei todellisuudessa ole kultaa juuri nimeksikään. Tämä ei koske vain Pekingin palkintopallien mitaleita, sillä ajan saatossa vain kolmissa olympialaisissa voittajille on jaettu täyskultaiset mitalit.

Aivan ensimmäisissä olympiakisoissa kultamitaleita ei itseasiassa jaettu lainkaan vaan voittajat palkittiin hopeamitallilla ja oliiviseppeleellä.  Nykyajan olympialaisten kultamitalit eivät ole kultaa vaan vain kullattua hopeaa.

Seuran visassa on 10 kysymystä ja bonuskysymys eli tietotaitoa mitataan yhdellätoista kysymyksellä. Olympialaisten hisotoriaan niin talvi- kuin kesäkisoissa mahtuu monenlaisia erikoisuuksia vuosien varrelta.

Lue myös: Kerttu Niskanen jäi olympiakullasta 0,4 sekuntia – Juha Mieto ylistää hienoa hiihtoa ja suksihuoltoa: ”Parhaansa kun on tehnyt, tyytyväinen saa olla”

Pekingin olympialaiset kiinnostaa 74 prosenttia kansastamme

Pekingin olympialaiset kiinnostavat suomalaisia. Markkinointitutkimusyhtiö Bilendin tekemän kyselyn mukaan 74 prosenttia eli lähes kolme neljästä suomalaisesta aikoo katsoa olympialaisia ainakin jossain määrin. Hieman vajaa neljännes (23%) suunnittelee katsovansa kisoja niin paljon kuin mahdollista.

Ikäkin tuhannelle ihmiselle tehdyn kyselyn perusteella vaikuttaa. Mitä varttuneempi vastaaja oli, sitä todennäköisemmin hän suunnitteli seuraavansa olympialaisia niin paljon kuin mahdollista.

Kun kisastudiossa on sopiva tauko, pidä tunnelma katossa testaamalla tietotasosi. Vain parkkiintunein penkkiurheilija osaa vastata kaikkiin kysymyksiin oikein.

Testaa tietosi!

X