Tilastokeskus: Kolmasosa Suomen työvoimasta lomalla heinäkuussa - Mutta mitä tapahtui työllisyysasteelle?

Toimistoissa tyhjät työhuoneet ovat nyt yleinen näky – eikä ihme, sillä kesän loppupuolisko kuuluu työläisten suosituimpaan lomailuajanjaksoon. 

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Toimistoissa tyhjät työhuoneet ovat nyt yleinen näky – eikä ihme, sillä kesän loppupuolisko kuuluu työläisten suosituimpaan lomailuajanjaksoon. 
(Päivitetty: )
Teksti:
Karoliina Kanerva

Tilastokeskuksen mukaan noin 34-35 prosenttia työssä olevista vietti lomiaan heinäkuussa. Näin ollen lomilla oli suurin piirtein joka kolmas.

Lomaviikot painottuvat usein juuri heinäkuun loppupuolelle ja elokuun alkuun.

”Tarkemmasta jakautumista heinäkuun eri viikoille en osaa sanoa, mutta henkilöinä mitattuna noin 800 000 lomaili heinäkuussa”, toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n ekonomisti Antti Koskela toteaa.

Yhteensä työtätekeviä suomalaisia on noin 2,67 miljoonaa.

Työllisten määrä Suomessa yhä kasvussa

Tilastokeskuksen mukaan työllisyysaste on ollut kasvussa vuodesta 2015, ja sama jatkuu tänäkin vuonna.

Kesäkuussa työttömiä oli 192 000, kun vielä edellisvuona määrä oli noin 250 000. Tämä on jatkumoa hyvälle kasvulle, ja varsinkin viime aikoina nousukaari on ollut merkittävä.

Uusimmissa tilastoissa työttömyysprosentin arvioidaan olevan nyt noin 8,2 prosenttia. Se on lähes kaksi prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Parantuneet numerot koskevat kaikkia ikäryhmiä, eivät siis vain yksittäistä ikäsektoria. Työllisyyden kasvun taustalla merkittävänä tekijänä on esimerkiksi talouskasvu.

Seuran tekemä laskelma paljasti aiemmin heinäkuussa, että lähes 500 000 suomalaista tekee työtä ilmaiseksi. Lukuun sisältyvät muun muassa harjoittelijoiden työsuhteet, kuntouttava työtoiminta sekä erilaiset kokeilujaksot.

X