Tulostin tarpeen? Vaihtoehtoja riittää ja osa mahtuu taskuunkin – Esittelemme nyt kuusi näppärää vaihtoehtoa

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Tulostin kotona
Parhailla kotitulostimilla saa muun muassa hyviä valokuvia. © ISTOCKPHOTO
Kotitulostin on tietokoneen, puhelimen ja tabletin yleisin lisälaite.

Mieti ennen tulostimen ostamista, mitä yleensä tulostat, kuinka paljon ja miten usein. Selvitä, voiko esimerkiksi paikkakuntasi kirjastossa tulostaa – jopa aivan ilmaiseksi.

Tulostatko valokuvia vai asiakirjoja?

Yleiskäyttöisiä tulostimia on kahta päätyyppiä: mustesuihkut ja laserit. Monitoimilaite tulostaa, kopioi ja skannaa eli muuntaa bittimuotoon kuitteja, asiakirjoja ja valokuvia.

Suosituimmat värimustesuihkuun perustuvat kodin monitoimilaitteet maksavat 50–130 euroa.

Yleisimmät tulostimet printtaavat matka- ja konserttilippuja, lomakkeita, tavallisia asiakirjoja ja käyttöohjeita laadulla, joka riittää useimpien tarpeisiin. Eroja on lähinnä nopeudessa ja laitteiden hienouksissa.

Parhailla kotitulostimilla saa erittäin hyviä valokuvia ja valokuvakopioita. Laitteiden tarkkuuksissa ja värintoiston laaduissa voi kutenkin olla suuria eroja.

Huomioi erikoispapereiden ja väripatruunoiden hinnat

Ota huomioon, että laadukkaisiin valokuviin kuluu erikoispaperia ja runsaasti mustetta. Kotitekoiset valokuvat ovat siksi kalliimpia kuin valmistamosta tilatut.

Jos et kaipaa väritulosteita, harkitse noin sata euroa maksavaa pikkulaseria, joka on nopea, huoleton ja yleensä käyttökuluiltaan mustesuihkua edullisempi.

Selvitä mustepatruunoiden riittoisuudet ja hinnat. Valmistajan alkuperäiset patruunat halpaan markettitulostimeen voivat maksaa enemmän kuin itse laite.

Monisivuisia aineistoja tulostava arvostaa automaattista tulostusta paperin molemmille puolille sekä reilun kokoisia syöttö- ja luovutustasoja. Tarkista, onko papereille käytännöllinen pölyltä suojaava kasetti vai ainoastaan avoin taso.

Tulostin taskuun

Taskuun mahtuvalla HP Sprocket Plus -tulostin

Tärkeistä kännykän kuvista saa vaivattomasti saman tien aidot 5,8 x 8,6 -senttiset valokuvat langattomalla, taskuun mahtuvalla HP Sprocket Plus -tulostimella, joka maksaa 160 euroa.

Tulosta värejä edullisesti

Brother DCP-J562DW

Brother DCP-J562DW tulostaa ja kopioi asiakirjat tarkasti ja rivakasti, mutta valokuvakopioiden laatu on vaatimaton. Laite maksaa 100 euroa, ja siihen on tarjolla edullisia tarvikemusteita.

Kauniit valokuvat monitoimitulostimella

Canon PIXMA TS6150 -monitoimitulostin

© WWW.POWER.FI

Tulosta ja kopioi upeat valokuvat ja hyödynnä paperin molemmat puolet. 100 euroa maksavaa Canon PIXMA TS6150 -monitoimitulostinta on helppo käyttää tietokoneesta, kännykästä ja ohjauspaneelista.

Mustavalkoisia tulosteita

Brother HL-1212W tulostin

© GIGANTTI

Brother HL-1212W tulostaa ripeästi terävät asiakirjat tietokoneesta ja kännykästä. Asiakirja kopioidaan kuvaamalla se ensin kännykällä. 120 euron hintaisen laitteen tarvikemuste ovat edullista.

Kotitoimistoon monitoimilaite

HP Officejet Pro 6970

© AMAZON.DE

Paljon tulostavan monitoimilaite syöttää arkit automaattisesti ja hyödyntää paperin molemmat puolet. HP Officejet Pro 6970 maksaa 120–200 euroa, ja siihen saa edulliset Instant Ink -musteet.

Harvoin tulostavan vaihtoehto

HP DeskJet 2632

© GIGANTTI

HP DeskJet 2632 tulostaa, kopioi ja skannaa asiakirjat ja valokuvat. Laite on varmatoiminen, koska tulostuspää vaihtuu mustekasetin mukana. Laite maksaa 50–60 euroa ja hätävaravärit 14 euroa.

Juttu on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 8/18.

Musteet suoraan kotiin

HP Instant Ink -palvelu on edullinen ja kätevä tapa hankkia tulostimen musteet. Kolmen euron kuukausihintaan sisältyy 50 tulostesivua riippumatta siitä, kuinka paljon musteita tarvitaan.

Tulostin tilaa uudet patruunat kotiin automaattisesti hyvissä ajoin ennen kun värit loppuvat.

X