Tutkimus: Joka toinen suomalainen on tyytyväinen seksielämäänsä – Useimmin lempivät ja nuoret aikuiset tyytyväisimpiä

Jaa artikkeliTilaa Seura
25-35-vuotiaat ovat tyytyväisimpiä seksielämäänsä.
25-35-vuotiaat ovat tyytyväisimpiä seksielämäänsä. © iStock
Kesäinen ja lämmin ilma sekä seksin harrastaminen usein lisäävät monien suomalaisten seksihaluja.

Suomalaisista 47 prosenttia on tyytyväisiä seksielämäänsä. Vaihtelua oli sekä ikäryhmien että seksikertojen tiheyden perusteella. Tulokset ovat Kaalimadon ja Pohjoisranta BCW:n tutkimuksesta.

Tyytyväisimpiä ovat ne, joilla on eniten toimintaa makuuhuoneessa. Vähintään viisi kertaa viikossa seksiä harrastavista suomalaisista jopa 86 prosenttia piti seksielämäänsä hyvänä.

Vain joka viides suomalainen, joka harrastaa seksiä harvemmin kuin muutaman kerran vuodessa, on tyytyväinen seksielämäänsä.

Ikäryhmistä 25–35-vuotiaat olivat tyytyväisimpiä erotiikan määrään elämässään: heistä hieman yli puolet koki harrastavansa riittävästi seksiä.

Seksi lisää seksiä

Ruokahalu tunnetusti kasvaa syödessä. Samaten myös seksihalut kasvavat seksiä harrastamalla.

Tutkimuksen mukaan naisilla seksin harrastaminen lisää seksihaluja hieman useammin kuin miehillä: naisista 41 prosenttia ja miehistä 37 prosenttia sanoi huomaavansa vaikutuksen.

Aihe kuitenkin jakoi mielipiteitä. Naisista 36 ja miehistä 35 prosenttia ei kokenut seksin määrän vaikuttavan mitenkään halukkuuteensa.

Onko seksihelle todellinen?

Kesäaikana voi kokeilla kumppanin kanssa kaikenlaista jännittävää makuuhuoneessa ja sen ulkopuolella.

Talvi ja arki voivat olla tylsempiä aikoja seksin saralla, mutta kesäloma saattaa tuoda uusia tuulia ja lisää lemmiskelyä.

Kyselytutkimuksen mukaan moni suomalainen kokee lämpimän ja aurinkoisen sään lisäävän seksuaalista halukkuuttaan – niin ajattelee 43 prosenttia vastaajista.

Liian kuuma sää saattaa kuitenkin viilentää eroottisen kipinän parin välillä. Silloin kannattaa harkita vaikka tuulettimen asentamista makuuhuoneeseen – ja peitto voi taas heilua.

X