Tuttu Juttu Shown uusi juontaja Susanna Laine iloitsee visailuohjelman paluusta: ”Pidän siitä, että kilpailijoita ei yritetä asettaa huonoon valoon”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Tuttu Juttu Shown juontajapari Timo Koivusalo ja Susanna Laine.
Timo Koivusalo ja Susanna Laine. © MTV
Rakastettu kotimainen parisuhdevisailu päivittyy 2010-luvulle, mutta perusidea säilyy samana. Tuttu Juttu Shown toisena juontajana jatkava Timo Koivusalo toivottaa tervetulleeksi kaikenlaiset pariskunnat.

”Tervetuloa puimaan hallitusneuvotteluja!” vitsailee Timo Koivusalo Tuttu Juttu Shown toukokuisen pressitilaisuuden alkajaisiksi.

Televisiossa vuosina 1992–2002 pyörinyt lämminhenkinen parisuhdevisailu palaa ruutuun syksyllä. Koivusalo jatkaa ohjelman juontajana.

Tuttu Juttu Show muistetaan erityisesti Koivusalon ja vuonna 2000 ohjelman teon lopettaneen Joel Hallikaisen tuttavallisen jutustelevasta tyylistä. Koivusalon uutena juontajaparina nähdään Susanna Laine, joka on viimeiset viisi vuotta juontanut Venla-palkittua Puoli seitsemän -ohjelmaa.

”Kun Timo oli Puoli seitsemän -ohjelmassa vieraana, leikimme Tuttu Juttua. Ajattelin, että olisipa kiva tehdä yhteistyötä noin hauskan miehen kanssa. Näin siinä sitten kävi”, Laine kertoo.

Puoli seitsemän jää toukokuussa kesätauolle, mutta jatkuu taas syksyllä Laineen ja Mikko Kekäläisen juontamana.

”Onhan se kiinnostavaa, onko puolisosi Tinderissä”

Laine muistaa lapsena odottaneensa innolla Tuttu Juttu Shown seuraavaa jaksoa. Häneen vetoavat ohjelman positiivinen henki, huumori sekä nerokas ja selkeä perusidea.

”Pidän siitä, että kilpailijoita ei yritetä asettaa huonoon valoon, vaan päinvastoin saada heidät loistamaan”, sanoo Laine.

Ohjelmaa ei juurikaan käsikirjoiteta, vaan lähtökohtana on pino kysymyksiä ja se, että asiat tapahtuvat hetkessä. Formaatti siis säilyy edelleen samana, mutta ohjelma päivittyy 2010-luvulle muun muassa visuaalisten puitteiden ja kysymysten ansiosta.

”Uudistuminen tulee väkisin siitä, että aika on muuttunut. Nyt voimme kysyä esimerkiksi somesta. Onhan se kiinnostavaa, onko puolisosi Tinderissä”, heittää Koivusalo.

Kumpikaan juontajista ei osaa nimetä pariskuntaa, jonka tahtoisi ehdottomasti nähdä ohjelmassa. Sen sijaan Koivusalo korostaa, että ketään ei haluta sulkea pois.

”Mikään ei estä sitä, että ottaisimme jo aiemmin visailemassa olleita pareja. Plus on tullut uusiopareja, kun ihmiset ovat eronneet ja menneet uudelleen ristiin naimisiin. Se on kutkuttavaa.”

Yksi oletus on, että pariskuntana on mies ja nainen. Ohjelmaan ovat kuitenkin tervetulleita myös nais- ja miesparit.

”Se on tätä päivää ja mielestäni hieno ja raikas asia”, Koivusalo sanoo.

X