Uhkaako Lapin leuto sää jo Rukan maailmancupia? Kisajärjestäjät ovat varautuneet pahimpaan: ”Varasuunnitelma on olemassa”

Jaa kaverilleTilaa Seura
Rukalla ei ole satanut lunta vuoden 2014 malliin, jolloin maailmancupin kilpailuolosuhteiden valmistelemisessa ei ollut pienintäkään uhkaa.
Poikkeuksellisen lämmin marraskuu on työllistänyt Rukan talvilajien maailmancupin järjestäjiä.

Maastohiihdon maailmancupin kauden avaa kilpailu Rukalla, joka järjestetään 24-25. marraskuuta.

Lapin leuto sää ei huolestuta kilpailun pääsihteeri Seppo Linjakumpua.

”Kyllä meillä kisat järjestetään. Ainoa muutos voi tulla hiihdossa, jossa viiden kilometrin hiihtolenkkiä jouduttaisiin kiertämään lyhyemmillä lenkeillä”, Linjakumpu kertoo.

Kilpailun pääsihteerin huolettomuuten on olemassa syy.

Kilpailun järjestäjillä on varastossa merkittävä määrä säilölunta. Yli 10 000 kuu­ti­o­met­riä on säästetty ki­sa­la­tu­jen ja hyp­py­ri­mä­en lu­met­ta­mi­seen. Lisäksi osa laduista ja hyppyririnteen lumesta tulee olemaan tykkilunta.

Ty­kit­tä­mi­nen vaa­ti­i useamman mii­nu­sas­teten, jot­ta se on­nis­tui­si hy­vin. Kun sää sallii, myös Rukan laduille tykitetään lunta. Kuitenkin suurin osa laduista koostuu Linjakummun mukaan säilölumesta.

Varasuunnitelma olemassa

Seppo Linjakumpu myöntää, että kisajärjestäjät ovat kuitenkin varautuneet pahimpaan. Vaihtoehto kilpailun järjestämisestä muualla on olemassa mahdollisuus.

”Jos olosuhteet jatkuvat loppuun asti liian lämpiminä, varasuunnitelma on olemassa. Olemme kuitenkin kaikkina edellisvuosinakin onnistuneet järjestämään kilpailut haastavista olosuhteista huolimatta.”

Harjoitteluolosuhteet kunnossa

Suomen maajoukkueen mäkihyppääjät ovat kiinnostuneet harjoittelemaan tulevan viikon alussa Rukalla. Mäkihypyn maailmancupin kausi alkaa samaisella viikolla 17. marraskuuta 2018 Puolan Wisłassa.

Koko Suomen hiihtomaajoukkue on myös tarkoitus saada harjoittelemaan Kuusamoon tulevalla viikolla. Myös kansainvälisiä yhdistetyn urheilijoita on tulossa Suomeen.

”Yhdistetyn urheilijat aloittelevat harjoittelemalla hiihtoladuilla, ja siirtyvät mäkeen, kun se on kunnossa”, Seppo Linjakumpu toteaa.

X