Unohda johtamisgurujen heräämisvinkit – eniten virtaa saa muista ihmisistä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Seuran ja Kotilääkärin päätoimittaja Erkki Meriluoto.
© Niclas Mäkelä / Otavamedia
"Hyvän olon saaminen ei ole kellonajasta kiinni. Paljon enemmän energiaa on tarjolla aivan muista asioista – kohtaamisista." Seuran päätoimittaja Erkki Meriluoto kirjoittaa.

Nousin viime yönä kello 4.45 ruokkimaan pullosta yhdeksän kuukauden ikäistä tytärtäni. Aiemmin sitä olisi kutsunut vain yöheräämiseksi, mutta nykyään kyseessä onkin kuulemma ”voittajatunti”. Ainakin jos uskoo kanadalaista johtajuusvalmentaja ja kirjailija Robin Sharmaa, joka herää aamuisin viiden maissa.

Tästä itseensä sijoitetusta voittajatunnista hän neuvoo käyttämään yhden kolmanneksen liikuntaan, toisen mietiskelyyn ja kolmannen uuden oppimiseen. Itse sijoitin noin vartin pulloruokintaan, vessassa käymiseen ja mukavan unienjatkamisasennon löytämiseen, josta voikin päätellä jäljelle jääneen kolmen vartin sijoituskohteen.

Robin Sharma ei suinkaan ole ensimmäinen johtamisguru, joka neuvoo heräämään tuntia aiemmin ja sijoittamaan ajan itseensä. Viime syksynä hehkutin itse amerikkalaisen Hal Elrodin vinkkejä. Hänen teoksensa Aamun ihme kertoi käytännössä saman asian vain hieman eri sanoin.

Tärkein pointti kirjassa oli aloittaa aamulenkkeily, mitä hetken aikaa innoissani noudatinkin. Sitten tuli arki vastasyntyneen kanssa, talvikelit ja lenkkeilyn sijaan pieniäkin nukkumismahdollisuuksia alkoi arvostaa aivan uudella tavalla.

Eikä se liikunnan harrastaminen ja hyvän olon saaminen ole kellonajasta kiinni. Paljon enemmän energiaa on tarjolla aivan muista asioista – kohtaamisista.

Kaksi viikkoa sitten sain virtaa Turun Messuilta. Pidimme kojullemme pysähtyneille ihmisille tietovisoja yhdessä kolumnistimme Joonas Nordmanin kanssa. Tietokilpailu muuten on asia, jonka äärellä suomalaiset keskittyvät ihan tosissaan messuhumunkin keskellä. Kuulimme samalla, mitkä asiat puhuttavat eniten pitkin länsirannikkoa ja törmäsimme jopa Seuran sivuille päätyneeseen yli seitsenkymppiseen Ruisrock-vieraaseen.

Viikko sitten virtaa antoivat huomattavasti nuoremmat. Sain kunnian osallistua Tekniikan Maailman järjestämään karting-kilpailuun. Vaikka itse pyörähdinkin omalla ajovuorollani, niin joukkueemme nuoret hurjapäät, 12-vuotias Stina-Maria ja 17-vuotias Arttu, pelastivat meidät pahimman kilpakumppanimme edelle. Eikä osaaminen jäänyt vain radalle, vaan molemmat osasivat kertoa luontevasti harrastuksestaan sekä opastaa ja rohkaista kaltaistani aloittelijaa.

Tärkeintä onkin muistaa herätä keskustelemaan. Virtaa saa ihan kaikenikäisiltä.

X