Useista raiskauksista tuomittu joensuulaisyrittäjä hävisi Seuraa vastaan nostamansa oikeudenkäynnin

Jaa artikkeliTilaa Seura
Tero Eronen
Tero Eronen tuomittiin seksuaalirikoksista Helsingin hovioikeudessa. Kuva oikeudesta 23.1.2013. © OM-arkisto/ Kari Hautala
Ohjelmatoimistoyrittäjä Tero Eronen istuu pitkään tuomiota kymmenistä seksuaalirikoksista.

Joensuulainen ohjelmatoimistoyrittäjä Tero Eronen hävisi kunnianloukkauskanteensa Seura-lehteä vastaan. Helsingin käräjäoikeuden päätöksen mukaan Seuran talvella 2013 julkaisema artikkeli Erosen tekemistä lukuisista raiskauksista ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä ei loukannut Erosen kunniaa.

Hovioikeus tuomitsi Erosen sittemmin 11 vuoden 4 kuukauden vankeusrangaistukseen noin 50 seksuaalirikoksesta.

Eronen vaati artikkelin kirjoittaneelle toimittajalle ja päätoimittajalle rangaistusta kunnianloukkauksesta ja Otavamedia Oy:ltä 10 000 euron korvauksia.

Juttu ”Kaunottaret ja pitkä piina”, jossa kerrottiin muun muassa, että ”mallipomo sai touhuta likaista bisnestään vuosikymmeniä”, oli Erosen mielestä valheellinen, loukkaava ja aiheutti hänelle suurta kärsimystä. Lisäksi jutussa viitattiin joensuulaisissa malli- ja ohjelmistopiireissä yleisesti Erosesta käytettyihin lisänimiin.

Käräjäoikeus oli kuitenkin toista mieltä. Se toteaa päätöksessään, ettei Erosen kunniaa ja mainetta voida loukata kertomalla asioista, jotka johtuvat asianomaisen omista rikollisista teoista ja niiden seurauksista.

Eronen tuomittiin lisäksi maksamaan vastaajien runsaan 5 000 euron oikeudenkäyntikulut.

Vankilassa rangaistustaan suorittavalle Eroselle summa on ilmeisen pieni. Toissa vuonna hänen lähinnä kiinteistösijoituksista saamansa tulot olivat lähes 230 000 euroa.

Oikeudessa käsitelty artikkeli ilmestyi Seurassa 9/2013. Sen voi lukea alla olevan linkin takaa.

X