Uudista makuuhuoneen sisustusta

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Keväällä sänkyyn pedataan uudet lakanat. Ilmojen lämmetessä pellava tuntuu ihoa vasten mukavan raikkaalta ja viileältä.

Sisustus: yhdistele uutta ja vanhaa

Finlaysonin pellavalakanat on kivipesty, joten niiden pinta on miellyttävän pehmeä. Harmaa Emilie-pellavapussilakana ja tyynyliina, 120 e, sekä isoista, muhkeista tyynyistä pitäville Emilie-jättityynyliina (65 x 85 cm), 30 e, Finlayson. Luonnonvalkoinen, struktuuripintainen Elise-koristetyyny, 49 e, Finlayson. Roosan värinen, topattu sängynpeite, 229 e, Moko. Vanha rautasänky, 390 e, ja pikkupöytä, 269 e, Moko. Raidalliset Hetki-matot ovat kaksipuoleisia ja toisella puolella raidat ovat leveämmät, 29 e, Finlayson. Lattia on liuskekiveltä näyttävää laminaattia. Exquisa 1552 -laminaatin suositushinta on 36 e/m2, maahantuoja Orient-Occident. Lipastoa vasten nojaava ja seinällä koristeena olevat kävelykepit ovat 1900-luvun alkupuolelta, hinnat 65–135 e, Old Times.

Makuuhuoneen sisustus

Luonnonvalkoinen, struktuuripintainen Elise-torkkupeite on pellavaa, 159 e, Finlayson. Puuvillainen,kepeä lisähuopa, 17,95 e, Kodin 1. Luhta Homen Satu-pussilakanasetti muistuttaa kuvioltaan tilkkutäkkiä. Puuvillainen pussi-lakana ja tyyny-liina, yhteensä 42,95 e, Luhta Home. Finlaysonin Oiva-painokankaan on suunnitellut Sami Vulli, pussilakanan ja tyynyliinan setti, 48 e, Finlayson. Kuvion innoittajana oli Vullin isoäidin 1950-luvun astiasto.

Iskun Saaristo-lipasto sopii hyvin sängyn viereen yöpöydäksi. Sen pinta muistuttaa kulunutta puuta, 769 e, Isku. Pellava on kestävä, pitkäikäinen, imukykyinen ja ihoa vasten miellyttävä materiaali. Päällä pellavakankaalle painettu printtipussilakana, 59,95 e, Kodin 1. Sen alla kahden hengen peittoon sopiva pellavapussilakana, tämän kevään suosikkiväri mintunvihreä, 89,90 e, Kodin 1. Päällä reipas, raidallinen puuvillapussilakana, 29,90 e, Kodin 1.

Makuuhuoneen sisustus

Sängyn viereen sopii pieni, ranskalaista alkuperää oleva antiikkikaappi, 150 e, Anne’s Past & Present. Sivustavedettävä antiikkisohva on uniikki ja kaunis sisustuksen yksityiskohta. Samalla vaikkapa vierasvuode, 450 e, Anne’s Past & Present.

Teksti: Anna-Kaisa Huusko
Kuvat: Mirva Kakko ja valmistajat

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X