Uusi vuosikymmen, vanhat kujeet – näin Seura-lehti uudistuu vuonna 2020

Jaa artikkeliTilaa Seura
Seuran ja Kotilääkärin päätoimittaja Erkki Meriluoto.
Seuran ja Kotilääkärin päätoimittaja Erkki Meriluoto. © Niclas Mäkelä / Otavamedia
"Vuosikymmenen vaihtuminen tarkoittaa parhaimpien sisältöjemme vahvistamista ja vain pieniä vaihdoksia perinteitä kunnioittaen", kirjoittaa päätoimittaja Erkki Meriluoto.

Taas se on täällä – hilpeä 20-luku.

Seuran osalta vuoden ja vuosikymmenen vaihtuminen tarkoittaa parhaimpien sisältöjemme vahvistamista ja vain pieniä vaihdoksia perinteitä kunnioittaen. Keskiössä jatkossakin tulevat olemaan tavallisten ihmisten tarinat, kiinnostavat henkilöt, monipuoliset asiajutut ja hyötytieto.

Viime syksynä aloittamamme Kotilääkärin asiantuntevien terveysjuttujen julkaisu jatkuu tänäkin vuonna. Lehti on sivumäärältään tavallista runsaampi noin kerran kuussa.

Palstoista seitsemän vuotta ilmestyneen Tyylituomarin asuarviot jäivät historiaan viime numerossamme. Sen tilalla lehden viihde- ja kulttuuriosion päätteeksi tarjoamme monien lukijoiden toivoman kirjapalstan.

Vahvat tarinat ovat lehtemme ydin. 

Muutos on edessä myös sarjakuvasivulla, kun legendaarinen Ratsupoliisi King jää ansaitulle eläkkeelle helmikuun lopulla nykyisen seikkailutarinan päättyessä. Päätöksen taustalla on lukijoille tekemämme kysely, jonka mukaan kolme neljästä ei enää pitänyt ratsupoliisia kiinnostavana. Hevonen vaihtuu koiraan, kun sen tilalla aloittaa ainakin lemmikki-ihmisiä ilahduttava Poju-sarjakuva.

Seuran kolumnisteista kaksi vaihtuu. Kaarina Hazardin ja Anja Snellmanin tilalla aloittavat Korkeasaaren eläintarhan johtaja Sanna Hellström sekä Sitrassa ilmastoasioista vastaava Mari Pantsar. Tutut lukijoiden suosikkikirjoittajat Jenni Haukio, Esko Valtaoja ja Joonas Nordman jatkavat lehden sivuilla.

Vinkkaan tutustumaan myös monipuoliseen blogikattaukseemme Seuran verkkosivuilla, josta löytyvät muun muassa humoristikirjailija Juha Vuorisen lennokkaat tekstit.

Jatkamme myös teemoitettujen lehtien tekemistä. Viime vuonna kokosimme yksiin kansiin Luonto- ja Rock-extrat. Ensi kesän alussa viemme lukijan monipuolisesti Itämereen liittyvien asioiden äärelle.

Samaan mereen liittyy vahvasti myös Seura-lehdestä numero 1/2020 löytyvä virolaisen Mart Vahterin uskomaton loikkaritarina vuodelta 1978. Seura vei hänet tapaamaan pelastusoperaatiossa mukana ollutta suomalaista luotsia, nykyään 91-vuotiasta Ole Sundbergia. ”Pitäähän ihmisiä auttaa, kun voi”, Sundberg sanoi kohtaamisen hetkellä.

Vahvat tarinat ovat lehtemme ydin. Muista, että voit auttaa ja antaa palautetta tekemisestämme liittymällä verkossa lukijapaneeliimme: minunmedia.fi/seura

Päätoimittaja Erkki Meriluoto.

© Niclas Mäkelä / Otavamedia

Lue kaikki Erkki Meriluodon pääkirjoitukset täältä.

X