Uusnatsit etsivät nyt nuoria likaisen työn tekijöiksi, kuriireiksi ja rengeiksi

Jaa artikkeliTilaa Seura
likaisen työn tekijöiksi
Oikeus kielsi Suomessa Vastarinta­liikkeen uusnatsien toiminnan. Järjestö kehuu nyt verkkosivuillaan natsinuorten kantavan soihtua eteenpäin. Kuva: Vesa Moilanen/lehtikuva
Uusnatsien Pohjoismainen Vastarintaliike yrittää kiertää toimintakieltoaan poliisilta piilossa – värväämällä alaikäisiä tekemään ilkivaltaa.

Seura kertoi verkkosivuillaan, miten uusnatsit etsivät nuoria likaisen työn tekijöiksi  ja miten suomalaiset uusnatsit ovat alkaneet kesän alla houkutella toimintaansa uutta väkeä etenkin lapsista ja nuorista.

Tätä varten on herätetty henkiin Hitler-jugendia matkiva kerho, Kansallissosialisti­nuoret, joka yrittää levittää viestiään yläkouluikäisille ja saada näitä osallistumaan jänniin ”aikuisten tempauksiin” eri puolilla maata.

Uusnatseilla tarjolla ”salaisia elämyksiä”: kaljapalkalla tehtyjä töhryjä

Lapsia on houkuteltu mukaan vaihtelevin keinoin, mutta ideana natsikerholla on aina ollut tarjota “rohkeutta vaativia” salaisia elämyksiä ”tärkeän asian” eli valkoisen rodun ylivallan puolesta.

Oikeasti teot ovat olleet tyypillistä sotkemiseen ja ilkivaltaan yllyttämistä. Oulussa ja Pirkanmaalla alaikäiset on pantu töhrimään julkisia paikkoja ja liimailemaan julisteita ja hakaristitarroja ympäriinsä.

Vantaalla aikuiset uusnatsimiehet ovat yrittäneet Seuran tietojen mukaan saada kaljapalkalla lapsia jakamaan postiluukkuihin rasistisia lehtisiä. Maahanmuuttajiksi arveltujen ihmisten asuntojen ovia ja kulkuneuvoja on myös tärvelty, ja aikuiset ovat lupailleet teoista palkkioita.

Lasten natsikerhon verkkosivuilla jaetaan paljon huuhaatietoa siitä, miten valkoisen rodun asema on Suomessakin uhattuna, ja tällaista sotkemista tarvitaan kulttuurien välisen taistelun voittamiseksi.

Historiasta opetetaan se, että Saksan keskitysleirejä ei ole ollut olemassa, tai jos on ollutkin, niin kuuden miljoonan juutalaisen surmaamista ei ole tapahtunut.

Kuva: Kuvakaappaus uusnatsinuorten verkkosivulta

Kuva: Kuvakaappaus uusnatsinuorten verkkosivulta

Kielletty Pohjoismainen Vastarintaliike taustalla

Oikeasti nuoriso- ja lapsinatseja halutaan likaisen työn tekijöiksi, kuriireiksi ja rengeiksi.

Heitä yritetään värvätä siksi, että viime vuonna Suomessa oikeuden toimintakieltoon määräämä Pohjoismainen Vastarintaliike pystyisi jatkamaan markkinointityötään.

Tämä Ruotsin uusnatsiliikkeen alaisuudessa toimiva joukko yrittää nyt kiertää kieltoja perustamalla Suomeen koko ajan uusia yhdistyksiä eri nimillä. Myös lapsiyhdistyksen taustalla häärii Vastarintaliikkeen tunnettuja aktiiveja.

Toimintaa on kätketty muuallekin esimerkiksi siirtämällä sitä katupartiojärjestö Odinin Soturien suojiin.

Uusnatseille alaikäiset ovat käteviä apureita, sillä he eivät joudu isoistakaan tihutöistä samalla tavalla rikosoikeudelliseen vastuuseen kuin täysi-ikäiset.

Lue myös: Näin suomalaiset uusnatsit kehuskelivat toimiaan ulkomaisella keskustelufoorumilla: Osaamme vetää huumeita ja marssia soihtukulkueissa

X